Ezúttal az akadályhajtás fogott ki Hódi Károlyon

Cikkünk frissítése óta eltelt 13 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nem ért el az összetettben értékelhető eredményt az altenfeldeni nemzetközi fogathajtóversenyen az egyesek között rajthoz álló szegedi Hódi Károly, miután kizárták az utolsó számban.

A többszörös világbajnoki érmes szegedi hajtó – miután a négyesek mezőnyében nem maradt esélye a 2008-as hollandiai vb-n való részvételre – az ausztriai Altenfeldenben a hétvégén rendezett CAI-A kategóriás, rangos nemzetközi viadalon az egyesek között indult, s tette mindezt annak reményében, hogy talán egyesfogathajtásban sikerülhet kiharcolnia a szintén az idei esztendőben rendezendő vb-re utazó magyar csapatba kerülést.

Nos, az első próbálkozást nem kísérte túlzottan nagy siker. A díjhajtással még nem is akadt komolyabb gond, hiszen az 54 induló közül a 15. helyen fejezte be a versenyszámot a szegedi sportoló. A szombati maratonhajtásban aztán csak a 29. helyen zárt Hódi Károly, így két nap után visszaesett a 21. helyre. A vasárnapi akadályhajtás pedig sajnos kifogott a rutinos hajtón, aki – mivel kizárással volt kénytelen büntetni a versenybíróság – az összetettben nem ért el értékelhető eredményt. Az egyeseknél végül a francia Anne Violaine Brisou nyerte a viadalt a finn Mikkonen és az ugyancsak gall Sellier előtt. A három legjobb magyar kívül szorult az első húszon: Rondzik Gábor 23., Lantos Gábor 24., Szilágyi Zsolt 25. lett.

Az altenfeldeni verseny többi kategóriájában szép magyar sikerek is születtek. A kettesfogathajtók között Papp János a 4., a vásárhelyi színekben szereplő Selyben Zsolt az 5. helyen végzett (győzött a német Rudolf Huber), a négyesfogathajtóknál Dobrovitz József végzett az élen, míg Bozsik József 5. helyezést ért el, ifjabb Dobrovitz József pedig a póni négyeseknél győzött Osztertág Kristófot megelőzve.

Előző sztori

Fallabda szeniorverseny: a döntők következnek

Következő sztori

Fallabda Masters: az angolok uralkodtak Szegeden