Vélemény

Attila kincse sem volna elég!

Attila kincse sem volna elég!

2008. június 4., szerda
Attila kincse sem volna elég!

Attila kincsét még nem találtuk meg. Pedig talán itt van valahol, magyar földbe rejtve. Nem is nagyon keressük, pedig most nagyon jól jönne az országnak. Ráférne a költségvetésre. Más kérdés, ha valaki meglelné és leadná a kincstárba, mi lenne a sorsa a talált pénznek. Meddig és mire volna elég?

Mert azt csiripelik a verebek országszerte, hogy nagyban megy a herdálás, a baráti cégeknek megsegítése, az eszetlen költekezés, a pénzszórás lukas zsákba, a jól címzett támogatás. Kormányzati negyed: esztelen nemzeti vágta, a kormány kezességvállalása mellett 5,2 milliárd forint hitelhez juthat például

az Advertum Kft.

, amely az összegből törleszti a Profi Liga Kft. 3,1 milliárdos adósságát, 2,1 milliárdot pedig befektet országos médiarendszer kiépítésére. Ha a hitelt 15 év alatt nem tudja visszafizetni - fizet az állam... Tartok tőle, Attila kincse sem volna elég a szocialista és a kielégítetlen szabad demokrata klientúra számára. Ebben az országban, ebben a városban minden eladó, banki zálogba adható, ami még értéket képvisel, legyen az akár a művelődés otthona, iskola, óvoda vagy a temető. A lényeg csupán az, legyen róla írás, az ügylet legyen "tisztába téve", jól támogatható! A napokban egy Szeged vonzáskörzetében lévő faluban jártam, ismerősömet látogattam meg, de a megszokott útvonalon nem tudtam megközelíteni portáját, mert feltúrták az oda vezető utcát. A háza előtt ásó munkást meg is kérdeztem: tán Attila kincsét keresik ilyen serényen? A melós erre felvilágosított, hogy a vezetéket keresik. Az épp a kapuba érő komám meg kifakadt, ha keresnek valamit, miért nem kérdezik őt, csak jobban ismerik a helyiek az utcát, a vezeték a másik oldalon van lefektetve, ássanak ott. Szóljanak hát, ha tudnak olyan munkát, ahol csak úgy, ásni kell, akárhol. Aztán ha nincs meg, amit keresünk, adunk róla számlát! Tudják mit? Alapítsunk egy bt.-t, Attila kincse néven, és még véletlenül se találjuk meg Attila sírját, pláne, ha elintéznek nekünk ehhez egy kis állami támogatást vagy valamilyen tuti pályázati forrást. Azt mondják, erre mi nem vagyunk esélyesek? Jobb is így! Amilyen szerencsénk van, még belebotlanánk a sírba, és sírba vinne minket, hogy le kell adnunk e kincset. Ezeknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.