Kultúra

Árnyszínház a Belvárosi moziban

Árnyszínház a Belvárosi moziban

2008. június 2., hétfő
Árnyszínház a Belvárosi moziban

Az új színházi kft. várja a támogatókat

Fotók: Gémes Sándor

Újabb produkcióval készül az őszi szezonra az Árnyszínház – tudtuk meg Janik Lászlótól, a társulat vezetőjétől és rendezőjétől hétfőn a Brnói étteremben tartott sajtótájékoztatón.

Az Árnyszínház még 2002-ben mint baráti társaság alakult, és ahogy azt

Janik László

(fotóinkon éppen tájékoztatóját tartja)

elmondta, mint a fa kérgén a mohák, zuzmók, ők is abból a fényből táplálkoznak, ami a kőszínház mellett elfolyva eljut hozzájuk. Játszottak már egy Baka-Babits-estet, előadták

Mrozektől

az Emigránsokat és a Kötélen a Niagara felett című Alonso Alegría-darabot. „A mai naptól az Árnyszínház immár gazdasági vállalkozásként működik" - utalt a társulat életének egyik fontos változására a rendező. „A kft. első önálló vállalkozása a szeptemberben műsorra tűzendő Dan Goggin-darab, az Apáca-pác, amit a Belvárosi moziban 14-én láthat majd először a közönség. Ez egy nagyon vidám revümusical, amit a Madách Színházban nagy sikerrel játszottak Apácák néven. A történet öt apácáról szól, akik túléltek egy gombamérgezést, és most nekik kell eltemetniük kevésbé szerencsés nővéreiket. Ehhez viszont pénzre van szükségük, ezért elkezdenek szervezni egy jótékonysági estet" - osztotta meg a jelenlévőkkel Janik László a darab rövid történetét, majd párhuzamot vonva színházi vállalkozásukkal, rögtön hozzátette, hogy ők is támogatókat keresnek, viszont szemben a színmű hőseivel, különböző szolgáltatásokat is adnak a szponzorrációért cserébe.

A Belvárosi moziban például akár a színpadon is el tudnak helyezni reklámokat, ezenkívül a már működő internetes oldalaikon is megjelenhetnek cégek, magánszemélyek. Persze a legnagyobb támogató a közönség lesz, ha a tervezett húsz bemutató telt házzal megy majd. Az előadásokat vasárnap és hétfőnként tekinthetik meg az érdeklődők, igazodva a nagyszínház produkciós naptárjához. Az öt nővért

Kürtös Petra

,

Szilágyi Annamária

,

Márkus Judit

,

Papp Gabriella

és

Varga T. Zsuzsa

alakítja majd. Janik László rendezői és díszletttervezői munkáját

Kolep Zoltán

koreográfus

, Papp Janó

jelmeztervező és

Kovács Gábor

zenei vezető segíti. A tervezett húsz előadásra június 15-től lehet jegyet vásárolni - az ár biztosan 2000 forint alatt marad - a mozi pénztáraiban és a Tourinform Irodáiban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.