Vélemény

Nyilak és nyulak

Nyilak és nyulak

2009. április 12., vasárnap
Nyilak és nyulak

Krisztus asztalokat borogatott, kufárokat űzött: és mire ment vele: megfeszíttetett és elárultatott - mondhatnák azok, kik nem tudnák, mi is történt...

A pásztorok nem végeznek főiskolákat, ha nem érted, amit ők tudnak, nyersen szólnak olykor, és tudják mikor mit kell tenniük: mindig is csodáltam egyszerűségüket. Nem végzik kereszten, mert keresztjük van, ami a nyáj maga, amit ilyenkor kihajtanak. Sokan nem hisznek az újjászületésben. Szívük joga, a tavaszt látva. Mert néha a fagy megeszi az ígéretes hajtást. És drágává válik az újrakezdés reménye is, akár adjuk, akár vesszük terményeit. Pedig ettől függetlenül minden szerelmesnek, szeretőnek a locsolkodásba menet tudni kell, a tavasz már nem tavalyi kikelet. A másik megtalálása ugyanis, a dolgok természeténél fogva (nem feltétlenül) kölcsönös. Ebből tudják a szeretni képesek, hogy az adott hit, néha a reménynél több. És mielőtt, megzavarná a Húsvétot, hogy a magyarok nyilai lecsapnának, (a semmi hátát szőrén ülő árnylovasok), vegyük tudomásul, hogy a nyulam-bulam, és a tojáskeresés csupán része, de nem lényege az "ünnepnek"! Bár semmi kifogásunk nem lehet egyes túlspannolt (és különösen fokozottan ellenőrzött egyének, a rendőrségi állományt készültségben tartó) ittas járművezetők kiszűrése ellen (ha elhisszük, ez nem hit kérdése: a permanens vétkesek bilincsbe verésének lehetősége nem akció, és nem sonkafüggő)! De most, valóban, mintha mindenen sikerült volna túllépnünk: édes kedélyes csevegések következhetek, romokban heverő családok Pál utcáiban, hiszen egy a nemzet, mégha ezt jobb, vagy baloldalról alá is kívánják becsülni. Működni fog a kommunikációs trükk, miszerint, amit ti is szeretnétek, azt most mi is szeretnénk, legyen béke végre, legyen pisszt, csend és mennyei nyugalom, peace... Krisztus asztalokat borogatott, kufárokat űzött: és mire ment vele: megfeszíttetett és elárultatott - mondhatnák azok, kik nem tudnák, mi is történt... A régi rend fenntartásában érdekelt hatalmasok, akkor is, ma is mindent megtettek a lényegi változások megkerülésére, s ők mutattak fel bűnösöket, maguk helyett a népnek. Nem hiszem, hogy nem mutathatók ki ma is sötét erők a közéletben, de hogy pont mostanra essék lelepleződésük, legalább is furcsállom. Ezen a Húsvéton a gonoszok is megjuhászodni látszanak, miután kimagyarnyilasozták magukból a félszet, hogy nélkülük is van feltámadás, megbékélés és belátás, hogy ez így nem megy tovább.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.