Utazás

Utazás: Indul az advent Stájerországban

Utazás: Indul az advent Stájerországban

2011. november 23., szerda
Utazás: Indul az advent Stájerországban

November 18-ával Grazban megkezdődött az advent. Az óvárosban december 24-ig összesen 9 karácsonyi vásár csábít időzésre, s gyalogosan, vagy az adventi expressz segítségével érhetők el. Ausztria egyik legszebb kézműves adventi vásárának ad otthont a murtali Farrach kastélya, az Eisenwurzen Natúrparkban pedig az Admonti apátság kínál stresszmentes adventet.

Nemcsak a szokásos forralt bor, sült gesztenye illata várja a Graz adventi vásáraira látogatókat, de olyan változatos programok is, mint például gospel koncert, krampuszfelvonulás, vezetett adventi séta. Érdekesség a városháza homlokzatának adventi kalendáriuma, és a tartományi székház udvarán 50 tonna jégből kifaragott betlehem. Különösen bőséges az adventi kínálat Magas-Stájerországban (Hochsteiermark). A legismertebb talán a Jézus anyjához kötődő vásár Mariazellben. Ez november 25-től december 18-ig tart, s az erre összeállított adventi csomag többféle attrakciót (például vezetett túrák a jászolösvényen, egy likőrgyárban és egy mézeskalácsgyárban) tartalmaz. De adventi várossá változik Leoben és Bruck is, Kapfenberg pedig a vár udvarán tartja vásárát. A hochstájer kínálat különlegessége a november 26-27-én Turnauban tartandó vadászadvent, valamint az eisenerzi bányászadvent. /Forrás: Turizmus Panoráma Bulletin/

Advent Grazban „1 napos program”

Időpont: 2011. december 03 és 17 (szombat)

Indulás Szegedről a hajnali órákban. (További felszállási lehetőségek: Kistelek, Kiskunfélegyháza, Kecskemét, Budapest „M0-ás”, Székesfehérvár) Folyamatos utazás Grazig. A kora délelőtti érkezést követően a város nevezetességeivel ismerkedünk meg idegenvezetőnk kíséretében (Várhegy, Óratorony, Sackstrasse-paloták, Operaház, Dóm...). A városnézés az óvárosi főtéren ér véget, ahol minden évben hagyományosan megrendezik az adventi vásárt. Itt alkalom nyílik megcsodálni a grazi advent különlegességét a jégbetlehemet. Ezt követően kb. 3 órás szabadidő. Délután látogatást teszünk a riegersburgi Zotter Csokoládégyár „Csokoládé Színházába” (a 90 perces látványos programban megismerhetjük a csokoládékészítés folyamatát … és persze mindenki megkóstolhatja a finomságokat). A programot követően hazaindulunk. Érkezés Szegedre éjfél körül.

Részvételi díj: 10.750 Ft/Fő

Külön fizetendő: Stornobiztosítás (1,5%) és BBP-biztosítás

Így az út teljes részvételi díja: 10.911 Ft/Fő

Fakultatív programok / belépők árai: „Csokoládé Színház”: 11,4 € / 8,4 € ( 10-18 évig) / 5,4 € (10 év alatt), Várhegy felvonó: 2 €

Utazásszervező: Top Tours. Eng.sz.:U-000746

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.