Szórakozás

Szegedi diákok nyertek egy országos designpályázaton

Szegedi diákok nyertek egy országos designpályázaton

2023. április 13., csütörtök
Szegedi diákok nyertek egy országos designpályázaton

A Szegedi SZC Vedres István Technikum diákjaiból álló csapat lett az év felfedezettje egy országos designversenyen.

Mint az a Technikum Facebook-oldalán megosztott posztból kiderül, az Ambrózi Alexandra, Csúri Zsófia és Frányó Hajnalka alkotta SonicOn elnevezésű csapat dizájn kategóriában hozta el a pálmát az országos tehetségkutató versenyen. Mindannyian a Vedres tanulói. Munkájukat Pap Dávid a budapesti FabLab ügyvezető igazgatója és Egervölgyi Lilla mentorálta.

A Magyar Divat & Design Ügynökség, a Startup Campus és a Budapesti Komplex Szakképzési Centrum közreműködésével szervezett verseny második fordulójára Budapesten került sor. A döntőn a pályázóknak prezentálniuk kellett az elmúlt szűk két hónapban született pályaműveket, ami alapján a szakmai zsűri a vedreses diákokat ítélte a legjobbnak.

A poszt arra is kitér, hogy a lányok egy fülhallgatót terveztek, és hozzá egy applikáció prototípust. A prezentációjuk után több olyan szakvélemény hangzott el, hogy projektjüket folytatniuk kellene, sőt együttműködési ajánlatokat is kaptak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.