Szórakozás

Szerda: Ohridi Szent Naum a Móra-múzeumban

Szerda: Ohridi Szent Naum a Móra-múzeumban

2011. január 18., kedd
Szerda: Ohridi Szent Naum a Móra-múzeumban

Ohridi Szent Naum magyarországi kultuszáról kiállítás nyílik a Móra Ferenc Múzeumban. A tárlaton közel hetven szentábrázolást, ikont láthatnak az érdeklődők. Naum a 9. században folytatott térítő tevékenységet a korabeli Pannóniában is.

Színház

A Szegedi Nemzeti Színház 10 és 14 órakor Csalóka Péter mesejáték, a Kisszínházban 19 órakor Sóska, sült krumpli, a Kövér Béla Bábszínházban 10órakor a Minden egér szereti a sajtot című előadás látható.

Mozi

Zsigmond Vilmos terem:

14:00 órakor Tron: Örökség 3D 16:00 18:00 órakor A zöld darázs 3D.

20 órakor Piranha. 3D Balázs Béla terem:

14 :00 órakor: Bogyó és Babóca – mese. 16:00 és 20:30 órakor: Az Utazó 18.15-kor: Üvegtigris 3.

Csőke József terem:

17.30-kor Élek és szeretek 19.30-kor Machate

Grand Café:

19.00: Monsieur Ibrahim és a Korán virágai (Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran), 2003, feliratos, francia-török, 94 perc, rendező: François Dupeyron 21.00: Young at Heart - Örökifjak (Young@Heart), 2007, feliratos, angol, 107 perc, rendező: Sally George, Stephen Walker

Móra Ferenc Múzeum

16 órakor kiállítás nyílik Ohridi Szent Naum magyarországi kultuszáról. Naum a 9. században folytatott térítő tevékenységet a korabeli Pannóniában is. A tárlaton közel hetven szentábrázolást, ikont láthatnak az érdeklődők. A kiállítás képet ad a régi magyarországi Szent Naum-ábrázolásokról; a látogatók számos 18. századi ikont és metszetet csodálhatnak meg. A kiállítás előkészítői felkértek kortárs egyházművészeket, ikonfestőket is, hogy készítsenek Szent Naum-ábrázolásokat, így különböző technikákkal készült, modern ábrázolások is jelen vannak a különleges hangulatú tárlaton. A március 20-ig megtekinthető kiállításon látható szinte a teljes mozdítható magyarországi történeti Szent Naum-anyag.

Közéleti Kávéház

17:00 órakor Szeged Étterem: Mesék a régi virágról Vendégek: Keresztesi Zoltán és Ács Mihály cukrász mesterek, Háziasszony: Szabó Henriette Éva antropológus

Millenniumi Kávéház

20:00 Várkonyi Tibi és Era estje

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.