Szeged

Fülöp László: egy szegedi polgár gondoskodik az otthonáról, a mi otthonunk pedig Szeged

Fülöp László: egy szegedi polgár gondoskodik az otthonáról, a mi otthonunk pedig Szeged

A következő 5-10 év meghatározó lesz Szeged fejlődésében

2024. május 22., szerda
Fülöp László: egy szegedi polgár gondoskodik az otthonáról, a mi otthonunk pedig Szeged

A Fidesz és a KDNP szegedi polgármesterjelöltje elmondta miért lenne nagyon fontos, hogy kormánypárti polgármestere legyen Szegednek.

Fotó: Fülöp László Facebook oldala

 

Mindannyiunk érdeke, hogy Szegednek kormánypárti polgármestere legyen

- kezdte videóját Fülöp László.

Kiemelte, hogy meg kell erősíteni a város érdekérvényesítő képességét, ezért olyan polgármesterre van szükség, aki ezeket a kapcsolatokat kiépíti és fenn is tudja tartani a kisvállalatokkal, a nagyvállalatokkal, a befektetőkkel, vagy éppen az egyetemmel és a kormányzattal.

Mindannyian tudjuk, hogy ez most nem így működik

- jelentette ki Fülöp László. Hozzátette: meggyőződése, hogy a következő 5-10 év meghatározó lesz Szeged fejlődésében. A polgármesterjelölt hangsúlyozta, hogy az ide érkező beruházások új lehetőségeket teremtenek, és ez olyan extra adóbevételt jelent majd,

amelyet a szegediek érdekében kell majd felhasználni. Mert hogy egy szegedi polgár gondoskodik az otthonáról, a mi otthonunk pedig Szeged.

 

 

A város, az egyetem és a kormány ugyanabban érdekelt

Fülöp László már korábban is több alkalommal hangoztatta, hogy a város és a Szegedi Tudományegyetem között egy szoros kapcsolatra van szükség.

Az egyetem a városunk szíve, a régiós versenyfutásban ez hatalmas versenyelőnyt jelenthet

- mondta korábban a polgármesterjelölt.

A Szegedi Tudományegyetemnek 22 ezer diákja és 6 ezer alkalmazottja van. A politikus szerint ez mind közvetlen és közvetett hatást gyakorol a város mindennapi életére.

Először is kitermeljük a tudást, ami a gazdasági vonzereje Szeged városának, hiszen ennek alapján fognak majd betelepülni Szegedre a vállalatok illetve a cégek.

Hozzátette: nem szabad elfelejteni, hogy a diákok Szegeden költik el a pénzüket a kávézókban, éttermekben, a bulihelyeken és itt bérelnek lakást. Kiemelte, hogy fontos tényező a konferenciaturizmus a városban. Hangsúlyozta, hogy ez támogatja a turizmust illetve a szállodaipart.

És ne felejtsük el, hogy itt vagyunk Szegeden, a belvárosban, ami szinte egy kampusszá vált, az Ady tér és környéke pedig egy egyetemi negyeddé.

"Nagyon fontos, hogy a város és az egyetem ápoljon szoros kapcsolatot, mert ennek lesz meg majd az eredménye"

- húzta alá Fülöp László.

Fotó: Fülöp László Facebook oldala

 

 

A jelenlegi városvezetés nem ápol jó kapcsolatot az egyetemmel

A város egyáltalán nem nyit az SZTE felé, pedig lenne rá lehetősége. Fülöp László már korábban kijelentette, hogy változásokat hozna az SZTE és a város kapcsolatában.

Nem tudom miért alakult ez így. A megoldás hosszú távon csak az lehet, hogy szoros együttműködés, közös stratégiaalkotás legyen az egyetem és a város között. Például a polgármester és a rektor rendszeresen tarthatna együtt sajtótájékoztatót, beszámolót a közös ügyekről, a közös projektekről, beruházásokról. Emellett a polgármesteri tanácsadó testületben is helyet kell kapjon egy egyetemi vezető, hogy a döntéshozatalokban is részt vehessen

- mondta a polgármesterjelölt a Szeged Választ című podcast adásában, hangsúlyozva, hogy megválasztása esetén az egyik fő feladata lesz az egyetem és a város kapcsolatának helyreállítása.

 

Számos kormányzati fejlesztés érkezett már Szegedre

A teljesség igénye nélkül ezek közé tartozik a

  • BYD
  • ELI
  • RHEINMETALL
  • EPAM
  • BRITISH PETROL
  • EVOSOFT
  • IT SREVICES HUNGARY
  • PICK ARÉNA
  • TISZAVIRÁG SPORTUSZODA
  • SZENT GELLÉRT FÓRUM

 

Ezeket korábban már Botka László saját sikerének akarta beállítani.

Ugyanakkor a polgármester félre tájékoztat bennünket, ha nem figyelünk, hiszen saját sikernek titulálja a kormány dél-magyarországi fejlesztéseit

- fogalmazott Fülöp László.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.