Szőregen majálisoztak a vajdasági gazdák

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

3

Immár hagyomány, hogy közösen majálisozik a Szőregi Baráti Társaság, a Szőregi Gazdakör és a Szőreg-Kübekházi Hármashatár Vadásztársaság tagsága. Az idén különleges vendégek is megtisztelték a rendezvényt: Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő meghívására vajdasági gazdák érkeztek Szőregre. Tovább »

Botka: megélhetési minimumot kell bevezetni (FRISSÍTVE)

2017. május 1., hétfő · 35 hozzászólás

Kunhalmi Ágnes; Botka László; Molnár Gyula

Az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerint megélhetési minimum bevezetésére van szükség. Botka László pártja május 1-jei rendezvényén hétfőn Budapesten azt mondta, “itt az idő, hogy elzavarjuk a kormányt!”, “Orbán országlásának legyen végre vége, szüntessük meg a nemzeti nyomor rendszerét!” Tovább »

30 méteres óriás lánchintával is vár a szegedi majális

2017. április 21., péntek · Egy hozzászólás

majalis03_gs

A békebeli majálisokat idézik meg idén is Szegeden sült kolbásszal, sörrel és vidámparkkal, az újszegedi ligetben azonban nemcsak vurstli és koncertek várják az érdeklődőket, hanem Rendőrnap és Military Majális is. Tovább »

A Mályva téren tartották a Szőregi Majálist + FOTÓK

2016. május 4., szerda · Hozzászólok

szoreg_majalis

Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő kezdeményezésére, immár hagyományosan a Mályva téren majálisoznak a Szőregi Baráti Társaság, a Szőregi Gazdakör és a Szőreg-Kübekházi Hármashatár Vadásztársaság tagjai. A rendezvényre kilátogatott Bagi Ádám, a vadásztársaság elnöke, Szeles Sándor vadászmester és Kerekes Ferenc, a Gazdakör elnöke is. Tovább »

Giccsparádé a zöldben: „Éljen május 1-je!” – olcsó népünnepély drága sörrel + FOTÓK

2015. május 1., péntek · 54 hozzászólás

majalis10kf

Ne gondolkodj, egyél, igyál, és szórakozz! Semmi sem változik, az újszegedi Ligetben évről évre ugyanazt kínálja a majális: olcsó vásári komédiát és drága sört, mindemellé szinte elviselhetetlen zajt és piszkot a környéken élőknek. Tovább »

Új játszóteret foglaltak el a karolinás indiánok + FOTÓK

2014. május 10., szombat · Hozzászólok

karolina_majalis_mj 12

Felpezsdült az élet szombaton a Karolinában: az iskola indiános tematikájú majálisán átadták felújított játszóterüket, de hittanversenyt és öregdiák-találkozót is hirdettek erre a napra, valamint testvérvárosukból érkezett diákok is vendégeskedtek náluk. Tovább »

Harrach: közösségépítésre is kiválóak a május elsejei szabadtéri rendezvények

2014. május 1., csütörtök · Hozzászólok

A természet megújulásával együtt az emberek megújulását is ünnepeljük május elsején, de az ilyenkor országszerte tartott szabadtéri rendezvények a helyi közösségek erősítését, építését is szolgálják – mondta Harrach Péter csütörtökön a Pest megyei Sződligeten, a főzőversennyel egybekötött majálison.
Tovább »

Így ünnepelt Szeged május elsején + FOTÓK

2014. május 1., csütörtök · 20 hozzászólás

SZS20140501_majalis_a_ligetben_039

Május elsején a megszokottak szerint élőben jelentkezünk az újszegedi Erzsébet Ligetből, az idén négynaposra duzzadt szegedi majálisról. Érdemes minket a helyszínen is meglátogatni, hiszen az érdeklődőket kóstolókkal várjuk: a Bortéka sörkülönlegességeihez a Lipóti Pékség szolgáltatja a sörkorcsolyát!
Tovább »

Koncertdömping az újszegedi majálison

2014. április 26., szombat · 5 hozzászólás

majalis06_gs

Ocho Macho, Ganxsta Zolee, Compact Disco, Maszkura és a Tücsökraj, valamint sokan mások is fellépnek az idén négynaposra duzzadt majálison. A koncertdömping mellett színpadi előadások, táncbemutatók és vásári kavalkád is várja az újszegedi ligetbe kilátogatókat május 1-4 között. Portálunk a helyszínről jelentkezik majd! Tovább »

A munka ünnepe vadkapitalista köntösben Újszegeden + VIDEÓ

2012. május 2., szerda · 3 hozzászólás

Válság ide, válság oda, a majális mindig is a pénznyelő, hedonista ünnepek egyike volt. A gyomrunkon kívül pörgő-forgó játékokkal testünket kényeztetjük még a munka ünnepén. Ami változott, az árak és a bőség, amolyan jól nevelt, fogyasztói módon.
Tovább »

Majális a SZEGEDma.hu-val – eső, eső, eső… + FOTÓK

2011. május 1., vasárnap · 38 hozzászólás

majus1_01_gs Az esős délelőtt ellenére Portálunk igazi “SZEGEDmajálist” varázsolt az Erzsébet liget platánjai mellé. Egy sátor alá települtek ki munkatársaink, s a helyszínről folyamatosan bejelentkezve adtak képes híreket arról, hogyan vegyülhet az eső és az ünnep. A sátornál az édesanyákat s gyermekeiket anyák napi játékunkra vártuk. Tovább »

Deszken is színes programmal majálisoznak

2011. április 30., szombat · Egy hozzászólás

Május 1-jén, vasárnap délelőtt 10 órától sok színes programmal várják a deszkiek a majálisozókat a Szabadidő Parkban. Lesz főzőverseny, különböző ügyességi sportbemutatók, focibajnokság, lengőteke-bajnokság, aszfaltrajz-verseny, arcfestés, kézműves foglalkozások.
Tovább »

Három nap majális a Ligetben és a Zápor-tónál

2011. április 27., szerda · 2 hozzászólás

Április 29-től három napon át ismét a majálisozóké az újszegedi Erzsébet-liget és a Zápor-tó melletti terület. Az újszegedi helyszínen jó néhány sztárvendéget köszönthetünk majd. Fellép többek között Kovács Kati és Tabáni István, koncertezik a Zanzibar, a Bon Bon, Roy és Ádám, valamint Marót Viki és a Nova Kultur Zenekar. Május 1-jén a Ligetben ott lesz a SZEGEDma.hu és a Telin TV sátra is!
Tovább »

„Éljen május 1-je!” – nosztalgia és valóság a Ligetben + FOTÓK

2010. május 1., szombat · 26 hozzászólás

majalis31_gs Mintha semmi sem változott volna – hangzott el nem is egy szájból a nap folyamán Újszegeden, az Erzsébet ligeti majálison. Az idősebbek talán a legvidámabb barakk május 1-jei piknikjeire gondolhattak, a fiatalabbak pedig a tavalyi s az azelőtti, na meg az azt megelőző fiesztára...
Tovább »

Deák Bill Gyula: „A blues mindig lázadás!”

2009. május 4., hétfő · Hozzászólok

beakbillgyula14A szegedi majálison tartott nagy sikerű koncertet szombat este a Deák Bill Blues Band. A tavaly hatvanadik születésnapját ünneplő, mégis örökifjú blues-királlyal, Deák Bill Gyulával a fellépés előtt szegedi baráti társasága körében beszélgettünk többek között jeles jubileumáról, a kapott elismerésekről és a közönség szeretetéről. Tovább »

Majális: Jöttünk, vettünk, győztünk?

2009. május 2., szombat · Hozzászólok

majalispalics25


Mi a közös egy tízemeletes garázskocsmájában, egy Szeged melletti kisvárosban, a ligetben és Palicsban? Mindenhol tartanak szabadtéri sziesztát május elsején. Csakhogy mindenhol egy kicsit másként. A SZEGEDma.hu most egy igazán nagyot merített, hiszen egy határon átívelő “majálistúrára” vállalkozott, hogy a különbségeket, egységeket betűbe öntve tálalja fel, hogy kóstoljon szabadon az agy… Tovább »

Szombat-vasárnap: Majális a Ligetben, s megint köp a maci a Reökben

2009. május 1., péntek · Hozzászólok

Ismerős kislány jegyezte meg a Tévémaci kapcsán: „Hiába mos fogat, úgysem tiszta… Láttad? Már egy éve ugyanaz a pizsama van rajta!” Jót nevettünk, aztán eltöprengtünk: nekünk ez soha nem jutott eszünkbe… Még ma is sokunknak felejthetetlen, érzelmes emléke a Tévémaci – aki vasárnap ismét „köp” -, ezúttal a Reökben, a nosztalgiázni vágyók bizonyosan nagy örömére. A hétvége mindkét napján Shakespeare a Kisszínházban, és folytatódik a háromnapos majális az Erzsébet-ligetben. A Millenniumi Kávéházban szombaton magyar rockzene az Indigóval, vasárnap romantikus zenei est. A moziban folytatónak a Francia Filmnapok, és lesz néhány buli is szombat este. Tovább »

Péntek: Majális

2009. április 30., csütörtök · Hozzászólok

Idén a május eleji hosszú hétvégén az újszegedi Erzsébet-ligetben és a Zápor-tónál is számtalan programmal várják a szegedieket a majálison. És persze: Éljen május elseje – vagy mégse? Minden esetre, a színpadi műsorok mellett a gyermekeket interaktív játékok és körhinták várják, a felnőttek pedig közel hetven kereskedő és vendéglátós kínálatából válogathatnak. Sör is lesz, talán még kolbászraa, virslire is futja… Fellép többek között Aradszky László, a Deák Bill Blues Band és a Sun City is. Természetesen nem maradhat el az évek óta bevált Peter & Pan és Andy Dance School fellépése sem. Szerveznek majálist Dorozsmán, Petőfi-telepen, Szőregen is, várják közönségüket a mozik, lesz néhány buli is este. Tovább »

Háromnapos majális: Újszeged és Zápor-tó

2009. április 30., csütörtök · 2 hozzászólás

Csak szép idő kell, és szép majálisnak nézünk elébe: alább olvashatják részletesen a háromnapos majális újszegedi és a Zápor-tónál zajló programjait. Tovább »