Szeged

Több mint 1600-an vettek részt az Ágota futáson

Több mint 1600-an vettek részt az Ágota futáson

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 16., kedd
Több mint 1600-an vettek részt az Ágota futáson

A gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok támogatására szervezett jótékonysági futást vasárnap Szegeden a város két felsőoktatási intézménye, a Szegedi Tudományegyetem és a Gál Ferenc Egyetem, valamint a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal.

 

Az Ágota Közösség támogatására rendezett jótékonysági futóversenyen több mint 1600-an vettek részt.

A futóverseny a Dóm térről, a Fogadalmi templom elől indult. A gyermekek 100, 400 és 800 méteres távokon állnak rajthoz, míg a felnőttek 3, 6 és 12 km-es, valamint 4x3 km-es váltó távokat teljesítenek. A versenyen részt vesznek a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató munkatársai és nevelőszülői is.

Salgó László Péter, Csongrád-Csanád vármegye főispánja elmondta, hogy a helyi Kormányhivatal, a Szegedi Tudományegyetem, valamint a Gál Ferenc Egyetem közös rendezvényén, a nevezési díjakból több mint 7 millió forint folyt be. Ezen kívül a BYD további 5 millió forinttal támogatta a futást.

Az eseményen készült galériánkat itt tekintheti meg:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.