Szeged

Szombaton újra képregénybörze lesz a Somogyiban

Szombaton újra képregénybörze lesz a Somogyiban

2024. április 8., hétfő
Szombaton újra képregénybörze lesz a Somogyiban

Hétvégén ismét a képregény kedvelőit örvendezteti meg a Somogyi-könyvtár, ugyanis 10 és 14 között börzét szerveznek a képregények rajongóinak.

 

A rendezvényen magánszemélyek, szerzői alkotók, kiadók valamint képregények kereskedelmével foglakozó cégek egyaránt részt vesznek majd. A vidéki börzék közül az egyik legsikeresebbnek számító szegedin az új és antikvár magyar képregények mellett külföldi képregények is nagy számban megtalálhatóak lesznek, döntőrészt angol nyelven. A legjobban keresett Marvel (Pókember, X-men stb.) és DC (Batman, Superman stb.) képregények mellett az ilyen események azért is fontosak, mert a kisebb kiadók kevésbé ismert kiadványait is meg lehet ismerni. Ezeknek egy része könyvesbolti forgalomban nem is kapható, mivel nagyon csekély példányszámban jelennek meg.

Hasonló helyzetben vannak a magyar képregények alkotói is. Legtöbbjük művei még limitáltabb példányszámban jelennek meg és sokszor csak az ilyen képregényes rendezvényeken elérhetőek. Természetesen nem csak a hazai, hanem a határon túli  szerzők is be tudnak mutatkozni ilyen alkalmakkor, mint például a vajdasági Black Village Comics a 2080 cyberpunk képregényével.

Az ilyen eseményeken az eme kiadványok szakszerű tárolására alkalmas fóliákat, hátlapokat, tárolódobozokat is meg lehet találni, hiszen mint tudjuk a képregény is érték, amely az idő múlásával kiváló befektetésnek bizonyulhat, így nem mindegy milyen állapotban maradnak fenn az utókornak.     
Egyeseknél más érdekességek is előfordulhatnak, mint például figurák, szobrok, képregényekhez köthető mozis pohár gyűjtemény, hiszen a merchandising keretében végtelen módon kerülnek felhasználásra a képújságok karakterei.   

Az ilyen kisebb vidéki rendezvények családias hangulatúak, hiszen a gyűjtők, eladók, vevők, látogatók sokszor már jó ideje ismerik egymást, de az újonnan belépők is biztos találnak valami érdekfeszítőt a maguk számára.

Szombaton tehát a Somogyi-könyvtár újra kitárja ajtajait a képregények rajongói előtt, s a díjmentesen látogatható rendezvényen sok szeretettel várják a téma iránt érdeklődőket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.