Ötven fényévnyi képregény Szegeden + FOTÓK

2016. november 21., hétfő · Hozzászólok

kepregeny30_gs

Nyolcadik alkalommal gyűltek össze a képregények szerelmesei szombaton a Somogyi-könyvtárban, ahol az ősemberek képregényeivel, 1956-os emlékekkel és digitális képregényekkel is megismerkedhettek. Tovább »

Star Trek, ’56, barlangrajzok – szombaton 8. Szegedi Képregényfesztivál a Somogyi-könyvtárban

2016. november 15., kedd · Hozzászólok

kepregenyfesztival_2016_plakatAz ősember és a Star Trek sorozat Enterprise űrhajójának legénysége is megjelenik az idei, 8. Szegedi Képregényfesztivál szereplői között. Előadások, kiállítások, játék, közös rajzolás, vásár és börze színesítik a november 19-i, szombati programsorozat palettáját. Újdonság, hogy a rendező Somogyi-könyvtár mellett a Nyugi Kert (Vitéz u. 28.) is otthont ad a műfaj rajongóinak. Tovább »

Az X-embörök a magyar anti-szuperhősök + FOTÓK

2014. november 16., vasárnap · Hozzászólok

x_emborok_001Bizony, nem csalnak az olvasó sejtései, ha első nekifutásra hasonlóságokat vél felfedezni Kivételös X-embörök és a Marvel mutánsai között. A szegedi alkotók nem is csinálnak titkot ebből. A képregényszereplők kitaláltak, bármilyen hasonlóság más karakterekhez szándékos és nem a véletlen műve.
Tovább »

Svejk, városszerelem, szökevények és képregény a Somogyiban

2014. november 7., péntek · Hozzászólok

somogyi

Mozgalmas november elé néz a Somogyi könyvtár, számos program várja az érdeklődőket a könyvek birodalmában: bemutatják Kováts Kriszta és Nádasdy Ádám sanzonkönyvét, találkozhat a közönség Svejkkel, valamint a gyermekopera mellett képregényfesztivál is lesz a könyvtárban. Tovább »

Négyzetbe zárt univerzum – megnyílt a képregényfesztivál + FOTÓK

2013. november 15., péntek · Egy hozzászólás

SZS20131115_kepregenyfesztival_nyitonap_015Ismerős arcok mosolygó tekintettel vigyorogtak az arcunkba, miközben Piszkos Fred és Fülig Jimmy került abszurd helyzetekbe a rejtőjenős univerzumban. Megnyitott a Somogyi-könyvtár ötödik képregényfesztiválja.
Tovább »

Móra Ferenc és Rejtő Jenő a szegedi képregényfesztiválon

2013. november 8., péntek · Hozzászólok

szkf_szoroÚj partnerek, műfajok és helyszínek gazdagítják az idei szegedi képregényfesztivál programkínálatát. A jövő évi kettős Móra-évforduló kapcsán idézik föl a sokoldalú író, könyvtáros és muzeológus alakját: 2014 Móra Ferenc születésének 135., halálának 80. esztendeje. A Somogyi-könyvtár, amelynek a „soktudományú ember” is igazgatója volt, az 5. Szegedi Képregényfesztivál rendezőjeként, a Móra Ferenc Múzeummal közösen állítja a figyelem középpontjába az író műveit. Tovább »

Villám Vili és a szegedi X-Men – a kilencedik művészet nyomában

2013. augusztus 4., vasárnap · 4 hozzászólás

DSCF5504Egyre kisebb réteget foglalkoztat hazánkban a képregényipar annak ellenére, hogy a színes palástú szuperhősök évről évre gyakoribb vendégek a moziban. Szegeden eredtünk a kilencedik művészet nyomába, ahol egykor tobzódtak a jugoszláv kiadások, napjainkra azonban csak egy szűk kör hobbijává váltak a képeskönyvek. Azért találtunk néhány helyi érdekességet. Tovább »

Következő oldal »