Szeged

Szegeden először épül két emelet mélységű parkolóház

Szegeden először épül két emelet mélységű parkolóház

2024. március 11., hétfő
Fotó: Karnok Csaba
Szegeden először épül két emelet mélységű parkolóház

Szegeden először épül két emelet mélységű parkolóház a belvárosi Gutenberg utcai irodaház alatt, amelynek átadását 2025 második negyedévére tervezik – írja a Délmagyar.

Fotó: Karnok Csaba. 

 

Megyeri Mihály projektigazgató elmondta, a garázshelyek száma a parkolómérleg-számítás alapján készül, és az előírásoknak megfelel, 90 férőhelyet alakítanak ki. A legalsó szinten 50 férőhely lesz, a felette lévő szinten pedig 40.

Összehasonlításképpen: a Széchenyi téren ennél kevesebb parkolóhely található.

A tervezők a környezetbarát elektromos autókra és egyéb járművekre is gondoltak. Harminc parkolóállás elektromos töltőhellyel van felszerelve. Néhány esetben előkészítik annak lehetőségét, ha netán bővíteni kellene a töltőhelyeket.

Mindezeken felül még motoros parkolóállások, illetve kerékpártároló áll rendelkezésre a bérlők számára.

Megyeri Mihály projektigazgató elmondta, a parkoló használatánál a bérlők előnyben részesülnek, így a jövőbeni bérleti szerződésektől is függ, azonban a mai igények alapján úgy vélik, lesz lehetőség a lakosság részére is szerződés alapján fix helyek bérlésére.

A teljes cikk ITT olvasható el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.