Szeged

Még kitart a már-már nyárias húsvéti idő Szegeden

Még kitart a már-már nyárias húsvéti idő Szegeden

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 30., szombat
Még kitart a már-már nyárias húsvéti idő Szegeden

Húsvét hétfőn, a nap második felében markáns front érkezik, addig viszont kitart a már-már nyáriasan meleg idő.


A fátyolfelhők mellett sok napsütés várható csapadék nélkül. Nagyrészt élénk lesz a délies légmozgás, de az északnyugati tájakon erős, Sopron környékén időnként viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 22 és 27 fok között alakul. Késő estére 12 és 18 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden a 27 fokot is eléri a napi csúcs.

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a Köpönyeg.
 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.