Szeged

Íme az Újszegedi Szabadtéri Színpad programja

Íme az Újszegedi Szabadtéri Színpad programja

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 3., vasárnap
Íme az Újszegedi Szabadtéri Színpad programja

Számos hazai sztárfellépő színesíti az Újszegedi Szabadtéri Színpad programkínálatát.

 

 

Júniusi programok

Június 16-án vasárnap a A mi mesénk - a Tiszavirág Néptáncegyüttes gálaműsorával indul a Szabadtéri Újszegeden. A deszki székhelyű, kiváló egyesület mind a tíz csoportja színpadra lép az újszegedi ligetben. Hazánk legtávolabbi szegleteinek és ma már határainkon túli vidékeknek dallamait, jellegzetes lépéseit, fordulatait is megismerhetik majd a nézők.

Három nappal később új hullám söpör végig az Újszegedi Szabadtéri Színpadon – a Szabadtérire érkezik a Nouvelle Vague. A világhírű francia zenekar diszkográfiája páratlan élményekkel kápráztatja el immár húsz éve a zenei ínyenceket: zseniális alapítói - Marc Collin és Olivier Libaux - egy nap gondoltak egy nagyot, és andalító bossa nova-feldolgozásban értelmezték újra a hetvenes-nyolcvanak évek ikonikus rockszámait, a posztpunk és new wave -klasszikusait.

Június 26-án Dixiland Gála, a hazai dzsesszvilág legelismertebb képviselői, kitűnő szólóművészek és három fenomenális zenekar áll össze az Újszegedi Szabadtérin, hogy egy bombasztikus koncerten mutassa meg a szegedi nézőknek, hogyan szól a magyar dixie.

Az őrült nők ketrece musical a Kultúrbrigád vendégjátékában június 28-án és 29-én is látható lesz. Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt. A magyar változatot Alföldi Róbert állította színpadra a Kultúrbrigád produkciójában, amely immár túl van a négyszázadik kőszínházi előadásán.

 

Júliusi programok

Pozitív hangvételű és elgondolkodtató dalok, kirobbanóan energikus előadásmód, díjnyertes lemezek, slágerek sora és egy csapat, amelynek az őszinte örömzenélés valósággal védjegyévé vált: a Margaret Island a Szegedi Szabadtéri újszegedi játszóhelyére is ellátogat 2024 nyarán, egész pontosan július 3-án.

"Kálmán Imre - 120 perc a Föld körül", zenés utazás az Operettkirály dallamaival. Budapest, Kolozsvár, Bécs, Párizs, Chicago, Bombay, Moszkva báltermeibe és egzotikus zugaiba invitálja nézőit az Újszegedi Szabadtéri Színpad operettgálája július 10-én. A kétórás zenés utazáson a világ egyik legismertebb magyarja, Kálmán Imre hihetetlen életművének legnépszerűbb darabjaiból hangzanak el részletek a Kossuth-díjas, Érdemes Művész, Kerényi Miklós Gábor rendezésében.

A Válaszfalak című vígjáték az Orlai Produkciós Iroda vendégjátékában július 12 és 13 egyaránt. Bess Wohl Tony-díjra jelölt darabja megértéssel és humorral beszél a szeretet vad, kiszámíthatatlan és sosem múló természetéről.

Konc Zsuzsa koncert július 17-én, a számtalan kitüntetéssel, köztük Liszt Ferenc-, Emerton-, Prima Primissima- és Kossuth-díjjal jutalmazott, Érdemes Művész nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokra is ellátogat.

A magyar rock'n'roll legnépszerűbb slágerei hozzák lázba az újszegedi nézőket július 24-én, a Csókkirály, a Show keretein belül.

Az ég tartja a Földet című musical a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház vendégjátékában lesz látható július 27-én.

Egy újabb koncert július 31-én, Tóth Vera és a Budapest Jazz Orchestra: Találkozások című előadása érkezik a ligetbe. Zenél még Duka László prímás-hegedűművész és fia, a mindössze 13 éves Duka László Jr. zongoraművész is.

 

Augusztusi programok

A Játékszín Aranylakodalom című komédiája a 2020-ban az Újszegedi Szabadtéri Színpadon is nagy sikerrel bemutatott Legénybúcsú nem kevésbé fergeteges folytatása, amely augusztus 3-án lesz látható.

"Csönded vagyok" Cseh Tamás emlékest - Cseh Tamás születésének 70. évfordulóján augusztus 7-én este.

A Szerelmi bájital című koncertszerű előadást, a Szegedi Nemzeti Színház előadásában a csalárdság, fordulatok, viszonzott és viszonzatlan érzelmek, könnyelmű és állhatatos szerelmesek: az olasz bel canto mester, Gaetano Donizetti egyik legnépszerűbb vígoperáját hallgathatja meg az Újszegedi Szabadtéri Színpad közönsége augusztus 10-én.

Augusztus 14-én "Csiribiri" Halász Judit koncert, kicsik és nagyok kedvence, aki színészi pályafutásával párhuzamosan új műfajt teremtett előadóművészként, magyar költők verseit énekli.

„Szép nyári nap / Foltos farmerek az út mentén / Szép nyári nap / Sokan vándorolnak úgy, mint én…” – hangzik fel a Neoton Vándorének című, sokaknak ismerős slágere a Veres 1 Színház előadásában, ami a záró program lesz augusztus 16, illetve 17.


 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.