Szeged

Elérte a hidegfront Szegedet, záporokra lehet számítani

Elérte a hidegfront Szegedet, záporokra lehet számítani

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. március 24., vasárnap
Elérte a hidegfront Szegedet, záporokra lehet számítani

A következő órákban érkező hidegfront mögött a hőmérséklet lejtmenetnek indul. A front mentén többfelé kell esőre, záporra, helyenként a ma késő délutáni, esti órákban zivatarra is számítani. Vasárnap szórványosan fordulhat elő futó zápor, emellett az ég is megdörrenhet.


Északnyugat felől fokozatosan csökken a felhőzet, a frontális csapadékzóna délelőttre a déli tájakat is elhagyja. Mögötte a napsütés mellett gomolyfelhők képződnek, amelyekből szórványosan valószínű záporos csapadék, néhol villámlással, dörgéssel kísérve. Az északnyugati, nyugati szél több helyen lesz élénk, de záporok, zivatarok környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 12, 13 fok körül alakul. Késő estére 2 és 8 fok közé hűl le a levegő - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szegeden 12 fokig kúszik fel a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.