Szeged

Eladó a szegedi Nobel-díjas egykori otthona

Eladó a szegedi Nobel-díjas egykori otthona

2024. március 6., szerda
Eladó a szegedi Nobel-díjas egykori otthona

Szeged leghíresebb embere élt a 7+2 szobás ingatlanban.

 

 

Érdekes hirdetésre bukkant a Mandiner az ingatlan.com oldalán. Nem kevesebb, mint 220 millió forintért árulják Szegeden azt a 250 négyzetméteres, 7+2 szobás házat, amelyben a város leghíresebb egykori lakója, a Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert is élt. Az ingatlanhoz egy 614 négyzetméteres telek is tartozik - írja a Mandiner.

A szegedi tudós jött rá arra, hogy a paprikából nagy mennyiségű C-vitamin nyerhető. Szent-Györgyi Albert találta fel a C-vitamint.

A most eladásra kínált ház mindenképpen kuriózum, hiszen ritkán árulnak olyan ingatlant, amelyben magyar Nobel-díjas élt. Szent-Györgyi további sorsa ismert: 1947-ben hagyta el Magyarországot és az Egyesült Államokban telepedett le.

Idősebb korában a rákkutatás foglalkoztatta, talán azért is, mert a második felesége és egyetlen gyermeke is ennek a betegségnek lett az áldozata. Szent-Györgyi Albert végül szép kort megélve, 1986-ban hunyt el 93 évesen.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.