Szeged

Szegedre érkezik a Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató verseny (Videó)

Szegedre érkezik a Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató verseny (Videó)

2024. február 25., vasárnap
Szegedre érkezik a Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató verseny (Videó)

Hat éves kortól 16 éves korig két korcsoportban (6-11 évesek és 12-16 évesek) várják a hegedűs és csellista gyerekek, fiatalok jelentkezését a II. Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató versenyre, amely idén tavasszal 5 magyarországi és egy határon túli városban lesz elérhető. 

 

Szegeden, Kaposváron, Győrben, Budapesten, Miskolcon és Kolozsváron az egész országból és határon túlról is várják a versenyzőket az igazi élményt és inspirációt nyújtó versenyen értékes díjakkal és kiemelt eseményekkel.

A Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművész-házaspár által alapított Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) második alkalommal hirdeti meg versenyrendszerének „belépő” eseménysorozatát, amelyet a legendás tanáregyéniségről, Halász Ferencről neveztek el. A tehetségkutató minden eseménye díjtalanul látogatható a közönség, érdeklődők számára.

 

A Fesztivál Akadémia célja

Inspirálni, segíteni a gyerekeket tanáraikkal együtt, kiemelni a tehetségeket, figyelemmel kísérni fejlődésüket a további versenyeken, mesterkurzusokon, melyek versenyanyaga egymásra épül. Halász Ferenc Tanár Úr szellemiségét őrizvén a verseny utazik az országban, ideje alatt pedig különböző szakmai eseményekre kerül sor a helyszíneken. A Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutatóval igazi feltöltődést, inspirációt szeretnénk nyújtani mind a versenyző gyermekek, mind pedig az ő zenei fejlődésük, életük szempontjából meghatározó munkát végző kollégák számára

 - hangsúlyozta Kokas Katalin.

A FAB “továbbjutás/mesterkurzus” díjakkal, aranyoklevelekkel és további tanári különdíjakkal ismeri el az áldozatos munkát. Minden FAB verseny mesterkurzus és pedagógus-továbbképzés is egyben, ahol a tudásátadásnak pályát, sorsot meghatározó szerepe lehet. A zsűritagok kizárólag a Zeneakadémia vagy a budapesti konzervatóriumok tanárai közül kerülnek ki.

Az elmúlt években a Fesztivál Akadémia Budapest országjáró mesterkurzusa szervezésében a FAB művészei több mint 1100 gyermeknek adtak egyéni mesterkurzust Kárpát-medence-szerte és közel 400 tanárral állnak kapcsolatban, akiknek lehetősége van arra, hogy ötpontos továbbképzésben elszámolják részvételüket. A képzésekhez kapcsolódik a FAB versenyrendszere, ahol korosztályonként egyre nagyobb versenyanyaggal mérhetik össsze tudásukat a résztvevő gyerekek, fiatalok. A FAB rendszerében három verseny szervesen épül egymásra. A Halász Ferenc Országjáró Tehetségkutató a legkisebbeknek szól, 6 éves kortól. Ezt követi a Hubay Jenő Nemzetközi Hegedűverseny, amely kilenc közép-kelet-európai ország versenye 9 éves kortól 22 éves korig, döntősei automatikusan meghívást kapnak a Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűversenyre, amely az egész világra kiterjedő, magas összdíjazással járó verseny, három fordulós nagy versenyanyaggal. 

Hisszük, hogy a mellettünk álló művészek és tanárok példátlan összefogásával az alapfokú oktatás és a diákok körében sorsfordító változásokat tudunk generálni 

- mondta Kelemen Barnabás.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.