Szeged

Mesebeli táj a Tisza partján + képek

Mesebeli táj a Tisza partján + képek

Egy kellemes esti séta páratlan látványt nyújthat számunkra.

Márton Andrea
2024. január 30., kedd
Mesebeli táj a Tisza partján + képek

„A séta a legjobb orvosság” – vallotta Hippokratész, akit az orvostudomány megalapítójának is tartanak. Évezredekkel ezelőtt is hirdette, hogy a könnyű és rendszeres testmozgás segíthet megelőzni a legtöbb betegség kialakulását.

Ha naponta legalább 15-30 perc sétát be tudunk iktatni a napunkban, annak számtalan jótékony hatása van.

Az esti séták napi rutinba illesztése egy kevés átszervezést kívánhat, ami kifejezetten jól jön, különösen ilyenkor év elején. Jó eséllyel kevesebb időt töltünk majd a tévézéssel vagy a telefonunk nyomogatásával. Ráadásul a plusz esti aktivitás hatására sokan olyan új szokásokat is felvesznek mint a másnapi reggeli előre elkészítése, esetleg a másnapi öltözék kiválasztása. Így időt lehet spórolni, kevésbé kapkodós a reggel, ezáltal sokkal nyugodtabban fog telni a nap.

 

Lelki egészségünknek is jót tesz

 

De arról se feledkezhetünk meg, hogy az esti séta nagyszerűen stresszmentesít, segít megnyugtatni elménket egy zűrösebb nap után, ráadásul kellemesen is elfáraszt. Mire eljutunk a lefekvésez, gondolataink lecsendesednek, nem zakatol az agyunk lámpaoltás után. Ettől nemcsak könnyebben alszunk el, hanem kipihentebben is ébredünk, nyugodtabb lesz a reggelünk, és sokkal több energiánk lesz a következő nap folyamán.


A tél Szegeden a varázslat időszaka, amikor a város nagyszerű építészete és a hullámzó Tisza hóba borul. Városunk a hidegebb hónapokban is gazdag programkínálattal várja a látogatókat, ötvözve a történelmi vonzerejét a kortárs szórakozással.

Egy téli séta a Tisza mentén kihagyhatatlan. A folyó és a városkép a kora esti órákban kivilágítva lélegzetelállító látványt nyújt.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.