Bulvár

Szeged több pontján ellenőrzik a kerékpárosokat

Szeged több pontján ellenőrzik a kerékpárosokat

2016. július 19., kedd
Szeged több pontján ellenőrzik a kerékpárosokat
bicikli_kerekpar

Az Anna fürdőnél, a Stefánián és a Tisza Lajos körúton a Centrum áruház környékén is fokozott kerékpáros-ellenőrzést tart a Szegedi Rendőrkapitányság kedden 16 és 18 óra között.

"Tavasztól egyre többen ülnek a drótszamarak nyergébe, a jó idő beköszöntével látványosan megnő a számuk az utakon. Sajnálatos módon 2016. első félévében némileg emelkedett a kerékpárások által okozott személyi sérüléses balesetek száma. Az okok között első helyen szerepel az elsőbbségadás meg nem adása a közúti jelzőtáblák utasításai ellenére, második okként a figyelmetlen gondatlan vezetés szerepel, míg harmadikként szintén elsőbbségadás elmulasztása szerepel a forgalomba bekapcsolódáskor. A Szegedi Rendőrkapitányság a kerékpáros balesetek csökkentését kiemelt feladatként kezeli, ezért az Iskola Rendőre program folytatásaként nyári táborokban előadások keretén belül tájékoztatjuk a gyerekeket a kerékpáros közlekedési szabályokról. A felnőtt kerekezőkkel szabadtéri rendezvényeken, fesztiválokon tudunk kapcsolatba lépni, ahol a prevenciós standokon tesztlapokkal, szórólapokkal és beszélgetéssel hívjuk fel a figyelmet a kerékpárosokra vonatkozó KRESZ szabályokra is, illetve a közelmúltban Kerékpáros Teadélutánokat szerveztünk néhány művelődési házban a kerékpáros balesetek számadatainak pozitív irányú elmozdulása érdekében. A fentieken túlmenően a Szegedi Rendőrkapitányság kerékpáros mini-akciókat tart 2016. július 19-én 16 órától 18 óráig Szegeden, a kerékpárosok által használt legforgalmasabb csomópontokon. Az akciók alkalmával a kerékpárok kötelező tartozékainak meglétét és a KRESZ szabályainak betartását ellenőrizik a rend őrei. Első körben a figyelmeztetésre, majd a későbbiek folyamán helyszíni bírságokra számíthatnak azok, akiknél hiányosságot, ill. szabálysértést tapasztalnak. A fokozott ellenőrzés célja a kerékpárosok által okozott balesetek megelőzése, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása. Felhívjuk továbbá a közlekedők figyelmét a toleráns mindennapi közlekedésre, figyeljenek egymásra a közlekedés résztvevői és időnként frissítsék fel a KRESZ tudásukat is" - közölte a Szegedi Rendőrkapitányság Városi Balesetmegelőzési Bizottsága.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.