Bulvár

Harmadik hete a csúcson a Némó nyomában folytatása az észak-amerikai mozikban

Harmadik hete a csúcson a Némó nyomában folytatása az észak-amerikai mozikban

2016. július 3., vasárnap
Harmadik hete a csúcson a Némó nyomában folytatása az észak-amerikai mozikban
Szenilla_nyomaban_B1_main_nagy

Harmadik hete vezeti a jegyeladási listát a Szenilla nyomában az észak-amerikai mozikban, ezen a hétvégén 41,9 millió dollárt (12 milliárd forint) hozott - adta hírül a Variety.com.

A hétvégi bevétellel már 372,2 milliót hozott az animációs film Észak-Amerikában és még nincs vége: a hétfő is munkaszüneti nap lesz az Egyesült Államokban. A Némó nyomában folytatása egyre jobban megközelíti a Toy Story 3 415 milliós árbevételét, mellyel a Pixar-filmek észak-amerikai csúcsát tartja.

Dave Hollis

, a Disney-Pixar terjesztési igazgatója szerint a Szenillán nem mutatkoznak a kifáradás jelei. "Amikor az emberek azt fontolgatják, mit nézzenek meg a moziban, kiderül, hogy ez a film az egyetlen, amelyik mindenkit szórakoztat" - fogalmazott Hollis. A mozis toplista második helyét a most debütáló Tarzan legendája szerezte meg, melyet akár sikeresnek is lehetne nevezni, ha kisebb költségvetésből készült volna, ám a Warner Bros és a Village Roadshow a 180 milliós gyártási összeg mellé reklámra is milliókat költött. A dzsungelkirály története a vártnál jobban teljesített, 38,1 millió dollár értékben váltottak rá jegyet Észak-Amerikában. A hosszú hétvégén ez akár 44 millióra is rúghat, ami nagyjából 10 millióval több, mint amit az elemzők vártak, ám a költségek fedezéséhez nem elegendő. A kalandfilmet a Harry Potter-széria több részének rendezője,

Davit Yates

jegyzi, Tarzan ágyékkötőjét

Alexander Skarsgard

öltötte magára,

Margot Robbie

játssza partnerét, Jane-t. A Tarzan legendája a külföldi piacoktól remélheti a hasznot, 18,8 millió dollárt keresett a mozikasszáknál ezen a hétvégén, amikor 19 országban - köztük Dél-Koreában és Oroszországban - bemutatták. A harmadik helyet a Universal stúdió The Purge: Election Year című akcióhorrorja szerezte meg, nyitó hétvégéjén 30,9 millió dolláros jegyárbevételre tett szert. Összesen 34 milliót jósolnak az elemzők a hosszú hétvégére, ami az alacsony, 10 milliós költségekhez képest tisztességes bevételt jelent. A film két korábbi része, a 2013-es A bűn éjszakája 34,1 millióval, a 2013-as A megtisztulás éjszakája: Anarchia 29,8 millióval nyitott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.