Bulvár

Vádemelés az egészségkárosodott sértettet kirabló szentesi férfival szemben

Vádemelés az egészségkárosodott sértettet kirabló szentesi férfival szemben

2016. május 24., kedd
Vádemelés az egészségkárosodott sértettet kirabló szentesi férfival szemben

A Szentesi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a helybeli férfival szemben, aki április 27-én követett el bűncselekményt.

A vádirat szerint a vádlott a fenti napon este 10 óra körüli időben ittas állapotban közlekedett Szentes belterületén, amikor a járdán összetalálkozott a sokszervi betegségek miatt egészségkárosodásban szenvedő időskorú nővel. A vádlott észlelte, hogy a sértettnél válltáska van, ezért elhatározta, hogy megszerzi az abban levő készpénzt és egyéb értéktárgyakat. Ennek érdekében a vádlott a fejére húzott egy kapucnit, majd a járdán mellette elhaladó sértett után lépett, és amikor egy kivilágítatlan szakaszhoz értek, akkor egyik karjával átnyúlt a sértett válla felett és alkarjával a sértett nyakát beszorította, majd a sértettet magához húzta. Ezt követően a vádlott a sértett fejét tenyérrel megtámasztotta annak érdekében, hogy a szorításából ne tudjon kiszabadulni. A sértett torkának szorítása közben a vádlott közölte, hogy adja oda neki a pénzt, vagy baj lesz, melynek ellenére a sértett kiabálni kezdett, melynek hatására a vádlott a cselekményével felhagyott és félve attól, hogy leleplezik, a helyszínről elfutott. Ezt követően a sértett telefonon értesítette a helyi rendőröket, akik a helyszínről menekülő vádlottat előállították és őrizetbe vették. A 20. életévét még be nem töltött, de már felnőtt korú vádlottal szemben az ügyészség a bűncselekmény felismerésére, elhárítására fogyatékosságánál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. A vádemeléskor előzetes letartóztatásban levő vádlott bűnösségének kérdésében a Szentesi Járásbíróság fog dönteni. A vádlott egyébként többszörösen büntetett előéletű, vagyon elleni bűncselekmény miatt ellene más eljárás is folyamatban van a Szentesi Járásbíróság előtt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.