Bulvár

Vádemelés a római kori érméket csempésző szerb férfival szemben

Vádemelés a római kori érméket csempésző szerb férfival szemben

2016. május 30., hétfő
Vádemelés a római kori érméket csempésző szerb férfival szemben

A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt azzal a szerb férfival szemben, aki majd' félszáz római kori érmét próbált Magyarországra csempészni - közölte a Csongrád Megyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott belépésre jelentkezett Szerbiából Magyarországra a röszkei határátkelőhelyen egy német honosságú autóbusz utasaként. A pénzügyőrök bejelentendő vámárura vonatkozó kérdésére a vádlott nem jelentett be semmit, azonban ruházatából és válltáskájából feltalálásra, majd lefoglalásra került mintegy 450 db római kori bronz és ezüst érme. A vádlottnál talált pénzérmék több évszázados eltéréssel készültek a Kr. e. I. századtól a Kr.u. V. századig terjedő időszakban, három darab középkori pénzérme kivételével. Az érméket feltehetően Szerbia középső, északi részén találták meg, valamennyi eredeti, összértékük meghaladja a 400.000.-Ft- ot. A vádlott azzal, hogy a fenti nem közösségi árukat a vámellenőrzés alól elvonta, a magyar költségvetésnek több mint 125.000.-Ft vagyoni hátrányt okozott. Az ügyészség a vádlottat költségvetési csalás vétségével vádolja. A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.