Ukrán gyógyszercsempész ellen emeltek vádat Szegeden

2017. május 3., szerda · Hozzászólok

Vádat emelt az ügyészség egy ukrán állampolgárral szemben, aki január 21-én nagy mennyiségű, Magyarországon nem engedélyezett gyógyszert akart az országon keresztül hazájába csempészni – tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t. Tovább »

A migránsok mellett a kábítószer útja is déli határainkon keresztül vezet

2017. március 27., hétfő · 8 hozzászólás

roszke_0916_reggel01_gs

Német Ferenccel beszélgettünk a határ menti bűnözésről, a csempészett cigaretta, kábítószer veszélyeiről. A közel-keleti, afrikai migráció mellett akár újabb menekültválság következhet be, ha instabillá válik a balkáni térség. Tovább »

Cigarettával bélelt kennelben utaztak a díjnyertes kutyák

2016. december 29., csütörtök · Hozzászólok

dohanyzas_cigaretta

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei tízezer doboz adózatlan cigarettát találtak egy orosz rendszámú gépjárműben Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indítottak büntetőeljárást. Tovább »

Több ezer római és bizánci pénzérmét találtak egy bolgár férfinél Röszkén

2016. december 20., kedd · Hozzászólok

bolgar_erme_roszke

Több mint kétezer-ötszáz római és bizánci pénzérmét találtak egy bolgár férfinél a pénzügyőrök Röszkén, az ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) kedden az MTI-t. Tovább »

Potencianövelőt próbált Németországba csempészni egy szerb férfi

2016. június 16., csütörtök · Hozzászólok

Háromszázötven tasak, Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőt próbált Németországba csempészni egy szerb férfi, az elrejtett árut a pénzügyőrök megtalálták Röszkénél – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) csütörtökön az MTI-t.
Tovább »

Hét tonna jelöletlen zöldséget találtak a pénzügyőrök Nagylaknál

2016. június 6., hétfő · Hozzászólok

Hét tonna jelöletlen zöldséget találtak egy román tehergépjárműben a pénzügyőrök Nagylak térségében, a szállítmányhoz hamis számlákat mutattak be, ezért az ügyben büntetőeljárás indult – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfőn az MTI-t. Tovább »

Heroint találtak a rendőrök egy szerb férfi zsebében Röszkén + VIDEÓ

2016. március 5., szombat · Hozzászólok

Röszkénél jelentkezett belépésre az a szerb állampolgár, akinek ruházatából négy zacskóban, közel 170 gramm kábítószergyanús anyag került elő. A 41 éves férfit a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették.
Tovább »

Mintegy 700 görög teknős térhet haza Bulgáriába Szegedről + FOTÓK

2015. július 14., kedd · Egy hozzászólás

vadaspark_teknosok03_gs

DNS-vizsgálatok bizonyították, hogy Bulgáriából származnak azok a görög teknősök, amelyeket még tavaly ősszel szállítottak a Szegedi Vadasparkba. A tiszaszigeti határátkelő közelében megtalált, zsákokba zsúfolt hüllők rossz egészségügyi állapotban voltak, eddig a Természetvédelmi Mentőközpont és Karanténházban gondozták őket, most viszont visszaszállítják őket eredeti élőhelyükre, a görög-macedón határhoz közeli térségbe. Tovább »

Jelentős mennyiségű cigarettát és dohányt foglalt le Borsodban a NAV

2014. október 18., szombat · Hozzászólok

Kétezer-ötszáz doboz csempészett, főleg ukrán cigarettát és több mint száz kilogramm vágott dohányt foglaltak le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a pénzügyőrök az elmúlt egy hónapban – mondta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) megyei vám- és pénzügyőri igazgatója szombati, miskolci sajtótájékoztatóján. Tovább »

Vádemelés 27 millió forintnyi cigaretta csempészése miatt

2014. október 9., csütörtök · Hozzászólok

Költségvetési csalás minősített esete miatt vádat emelt az ügyészség egy 27 millió forint értékű cigarettát csempésző ukrán férfi ellen – tájékoztatta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség vezetője csütörtökön az MTI-t. Tovább »

Huszonnyolcmilliós csempészcigaretta-szállítmányra figyelt fel egy szabadnapos rendőr Szabolcsban

2014. szeptember 20., szombat · Hozzászólok

Szabadnapos rendőr figyelt fel egy 28 millió forint értékű csempészcigaretta-szállítmányra Nagyhódos külterületén, és buktatta le az elkövetőket – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense szombaton az MTI-vel. Tovább »

Hamisított parfümöt találtak Nagylaknál – 31 milliós a fogás

2014. augusztus 3., vasárnap · Hozzászólok

parfum_nagylak_nav

Több mint kétezer doboz hamisított parfümöt találtak egy mikrobuszban a pénzügyőrök Nagylak közelében egy közúti ellenőrzésnél, a 31 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták – tájékoztatta a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vasárnap az MTI-t.
Tovább »

Csempészett cigarettával teli csónakot találtak a Tiszán

2013. április 27., szombat · Hozzászólok

Csaknem 29 millió forint értékű csempészett cigarettát rejtett az a csónak, amelyre a Nemzeti Adó- és Vámhivatal járőrhajója bukkant a Tisza szabolcsi szakaszán – közölte a szervezet Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának rendészeti osztályvezetője szombaton az MTI-vel.
Tovább »

Aranyékszert rejtett az útiholmi + FOTÓK, VIDEÓ

2011. augusztus 16., kedd · 2 hozzászólás

Összesen 1 kg összsúlyú, be nem jelentett arany ékszert foglalt le a pénzügyőrség Röszkénél. A tettes ellen csempészet megalapozott gyanújával eljárást kezdeményeztek – tájékoztatott Némedi Varga Éva őrnagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferense.
Tovább »

Drogok, fegyverek, cigaretta a határon

2011. augusztus 9., kedd · Hozzászólok

A Röszkei Határkirendeltségen a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei, az elmúlt két hétben 422 szabálysértésre, valamint 9 bűncselekményre derítettek fényt. A szabadságuk végeztével Nyugat-Európába visszainduló utasok számának erőteljes növekedésével a pénzügyőrök sikeres felderítéseinek száma is többszörösére nőtt – olvasható a szervezet közleményében.
Tovább »

Krimibe illő autósüldözés az 55-ös főúton

2011. július 20., szerda · 5 hozzászólás

Rendőröket próbáltak leszorítani a cigarettacsempészek

A kelebiai szerb határ felől érkező két csempészautót vettek üldözőbe Bács-Kiskun megyei rendőrök. Az egyik gépkocsi Forma 1-ben látható manőverekkel próbálta feltartani, leszorítani a rendőröket az útról, hogy a nagyobb zsákmányt szállító autó elmenekülhessen. Az üldözésnek egy defekt vetett véget.
Tovább »

Sikeres negyedévet zártak a pénzügyőrök

2011. április 21., csütörtök · Hozzászólok

nav_elso_negyedev_it (4) A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága 2011. év első negyedévében is az elvárásoknak megfelelően végezte munkáját és hozta az előírt bevételeket – közölte portálunkkal Némedi Varga Éva pénzügyőr őrnagy, sajtófelelős.
Tovább »

Lopott kerékpár, nyolc albán, védett madarak, baleset

2009. november 15., vasárnap · Hozzászólok

Eseménydús elmúlt 24 órája volt a rendőség és a határrendészet munkatársainak. Lopott kerékpár, védett madarak, nyolc koszovói albán és egy ittas gyalogos közúti balesete gazdagította a rendőrségi statisztikákat – tájékoztat a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleménye.
Tovább »

Kozmetikum helyett hamisított teljesítményfokozó a csomagban

2009. október 18., vasárnap · Hozzászólok

Tízezer ampulla hamisított teljesítményfokozó szert találtak egy postai csomagban a vámosok a gyulai határátkelőhelyen; a kozmetikumnak álcázott, 22 millió forint értékű szállítmányt lefoglalták – tájékoztatta a vám- és pénzügyőrség regionális parancsnokságának sajtóreferense az MTI-t vasárnap.
Tovább »

Tizenkét kilogrammnyi heroint találtak a rendőrök Röszkén

2009. február 27., péntek · Hozzászólok

Mintegy tizenkét kilogrammnyi heroint találtak péntekre virradóra a röszkei határátkelőhely belépő oldalán egy bosnyák rendszámú autóban a rendőrök – közölte sajtótájékoztatóján Éberhardt Gábor, a Szeged Határrendészeti Kirendeltség vezetője a csongrádi megyeszékhelyen. Tovább »

Jogerős ítélet a csempészettel is vádolt rendőrök és határőr ügyében

2008. december 12., péntek · Hozzászólok

Jogerős ítéletében megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla az első fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését a másodrendű és a nyolcadrendű vádlott esetében pénteken abban a perben, amely csempészet és más bűncselekmények miatt indult több ember, köztük egykori rendőrök és egy határőr ellen. Tovább »

Csempészett cigarettával kereskedő csoport tagjait ítélték el Szegeden

2008. december 5., péntek · Hozzászólok

Több százmillió forintnyi csempészett cigarettát vásárolt meg és értékesített az a csoport, amelynek tagjait jövedéki orgazdaságban és egyéb bűncselekményekben mondta ki bűnösnek pénteken a Szegedi Ítélőtábla; a hét vádlottra jogerősen tíz hónap és három év közötti börtönbüntetést, illetve pénzbírságot szabtak ki. Tovább »

Kábítószer-kereskedőket ítéltek el Szegeden

2008. június 5., csütörtök · Hozzászólok

Marihuánát, speedet és ecstasyt csempészett Hollandiából Magyarországra, majd értékesített az a két Békés megyei fiatal, akiket a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen nyolc, illetve hét év fegyházbüntetéssel sújtott.

Tovább »