Bulvár

Országos díjat kapott a Makói Városi Televízió magazinműsora

Országos díjat kapott a Makói Városi Televízió magazinműsora

2015. november 5., csütörtök
Országos díjat kapott a Makói Városi Televízió magazinműsora
3

Hogyan élnek a prosztatarákos betegek? Erre a kérdésre vártak választ az ország minden részéből újságban és interneten megjelenő cikkek, rádióban és televízióban elhangzó interjúk és riportok formájában. A Makói Városi Televízió stábja arra vállalkozott, hogy egy tematikus egészségmagazin keretében 30 percben feldolgozza a témát.

Felkerestek olyan betegeket akik már átélték a ráknak ezt a fajtáját, forgattak egy műtőben, ahol éppen a legújabb technikával prosztatadaganatot távolítottak el az orvosok, emellett a film bemutatta a terápiás lehetőségeket, köztük a sugár- és kemoterápiát, valamint ezek mellékhatásait. A bírálóbizottság indoklásában kihangsúlyozta, hogy a készítők úgy dolgozták fel a témát, mint ahogyan eddig még senki. Az adás ideje alatt a néző komplex képet kaphatott a megelőzéstől a diagnosztizáláson át a gyógymódok tárházának bemutatásán keresztül egészen a gyógyulásig. Felhívva a figyelmet arra, hogy ne legyen tabu a prosztatatrák és minél többen legyenek tisztában azzal, hogyan kerülhetik el a bajt.

Nógrádi-Tóth Erzsébet

, a Magyar Újságírók Országos Szövetsége (MÚOSZ) egészségügyi szakosztályvezetője elmondta: 25 pályázatból választották ki a díjazottakat, a mezőnyből kiemelkedő volt a Makói Városi Televízió munkája. A díj átadáskor úgy fogalmazott: a tudományos-ismeretterjesztő magazinműsorok fénykorát idéző alapossággal elkészített adás átfogó képet adott a betegségről, valamint a szakemberek és a laikusok számára egyaránt lebilincselő módon mutatta be ennek pozitívumait és árnyoldalait”. A zsűri egyöntetű döntése alapján országos csatornákat maga mögé utasítva kapott fődíjat munkája elismeréseként a Diagnózis című magazin stábja. A műsor elkészítésénél főszerkesztőként, műsorvezetőként

Kisistók Tímea

, riporterként

Hajó Edina

, vágóként

Borka Péter

, operatőrként

Békési István

működtek közre. A Makói Városi Televízió országos fődíjjal jutalmazott magazinját, a Diagnózist "Hogyan élnek a prosztatarákos betegek címmel" november 6-án újra láthatják a nézők 18.15-től.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.