Bulvár

Folytatódok a "Pedagógiai esték" sorozat

Folytatódok a "Pedagógiai esték" sorozat

2015. szeptember 9., szerda
Folytatódok a "Pedagógiai esték" sorozat

Jövő héten folytatódik a Mentor(h)áló 2.0 Program és az IH Rendezvényközpont közös szervezésében megvalósuló Pedagógiai esték című sorozat.

Szeptember 15-én, kedden este 18 órától egy olyan országosan is elismert pedagógia hiteles bemutatására kerül sor, amely az idén 20 éves Kedvesházból indult útjára. A Pedagógiai esték szezonnyitó előadásának célja a Kedvesházban született értékek és tapasztalatok bemutatása, átadása.

A Kedvesházról

20 évvel ezelőtt egy roma pedagógus,

Lázár Péter

, látva a tanyabokrokban élő hátrányos helyzetű gyerekek iskolai kudarcait, egy különleges pedagógiai módszert és egy különleges intézményt hozott létre a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírtelken. Ez a ház a Kedvesház, amely az elmúlt 20 év alatt 120 gyereknek biztosított megfelelő tanulási feltételeket, de ami ennél is fontosabb, esélyt teremtett számukra. A Kedvesházban nem csupán roma gyerekek élnek – az itt tanulók kb. 60 százaléka nem cigány, de hátrányos helyzetű. A Kedvesház – túlmutatva az iskolán, de a hagyományos iskolai keretek között – egyszerre ad mindannyiuknak szociális biztonságot, mentálhigiénés törődést és megfelelő, inspiráló, személyre szabott tanulási feltételeket. Mára a Lázár Péter és

Bordács Margit

által kifejlesztett programból kinőtt Kedvesház-pedagógia országosan is elismert a pedagógusok körében. Több mint 4000 pedagógus végezte az akkreditált továbbképzéseket, száznál is több óvodában, iskolában alkalmazzák a Kedvesház-pedagógia módszereit a roma/hátrányos helyzetű gyerekek integrált nevelésében, a szülőkkel való kapcsolat kiépítésében. Magyarország Kormánya a program alapítóját 2012-ben Nemzetiségekért Díjjal tüntette ki. Az előadás további részletei

ITT

olvashatók

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.