Bulvár

Illegális bevándorlás: újabb tagját fogták el a hercegszántói embercsempész hálózatnak

Illegális bevándorlás: újabb tagját fogták el a hercegszántói embercsempész hálózatnak

2015. augusztus 4., kedd
Illegális bevándorlás: újabb tagját fogták el a hercegszántói embercsempész hálózatnak

A Központi Nyomozó Főügyészség szegedi regionális osztálya egy újabb civilt hallgatott ki gyanúsítottként bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntette miatt, aki a megalapozott gyanú szerint szintén tagja volt a Hercegszántó térségében működő embercsempész hálózatnak - közölte az MTI-vel Keresztes Imre főügyész.

Közleményében azt írta: a gyanúsítottak száma ezzel hatra emelkedett; hárman a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság volt hivatásos rendőrei, hárman pedig civilek. A rendelkezésre álló adatok szerint a bűnszövetség úgy működött, hogy a volt rendőrök az 51-es főúton figyelték a járőrök mozgását, a megszerzett információkról egymással és civil társaikkal folyamatosan egyeztettek, és így segítették azt, hogy az illegális határátlépőket szállító gépjármű elkerülje az ellenőrzést. A Központi Nyomozó Főügyészség indítványára a Szegedi Törvényszék Katonai Tanácsa az újabb gyanúsított előzetes letartóztatását is elrendelte, vagyis jelenleg mind a hat ember a legsúlyosabb kényszerintézkedés alatt áll.

Keresztes Imre

közleményében arra is kitért, hogy az ügyhöz kapcsolódóan - még az év elején - külföldön is elfogtak egy magyar állampolgárságú férfit, akit az osztrák hatóságok a gyanúsítotti kihallgatását követően szintén előzetes letartóztatásba helyeztek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.