Bulvár

Pénteken indul a 8. Tesz-Vesz Tavasz

Pénteken indul a 8. Tesz-Vesz Tavasz

2015. március 18., szerda
Pénteken indul a 8. Tesz-Vesz Tavasz
ferencesektakaritas_mj012

Március 20. és 22. között immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Tesz-Vesz Tavaszt a Szeged-Csanádi Egyházmegye Ifjúságpasztorációs Irodája (IPC).

Mint azt

korábban írtuk

, az esemény célja, hogy önkéntes tevékenységre buzdítsa a fiatalokat és mindazokat, akik elkötelezettek valamilyen közösségi ügy mellett. A résztvevők – akárcsak a tavalyi évben – önállóan találnak ki projekteket, így erejük és lehetőségeik mentén tesznek valami apróságot azért, hogy a közösség összefogásának erejével emberi és tárgyi környezetüket megszépítsék. A tavalyi évhez hasonlóan a középiskolások kötelező közösségi szolgálatába idén is beleszámíthat a Tesz-Vesz Tavasz során végzett tevékenység, amelyről a szervezők kérésre igazolást állítanak ki. Van olyan csapat, amelynek tagjai a szegedi Dóm téren végeznek tavaszi nagytakarítást. Vannak, akik fákat és virágokat ültetnek, sövényeket metszenek; parkot, füvészkertet és fűszerkertet gondoznak. Sokan takarítanak tanösvényeket, temetőket, templomkerteket, plébániai és iskolaudvarokat, közösségi épületeket. Vannak akik színi előadásokat, drámajátékokat és zenés műsorokat adnak elő. Lesznek, akik állatmenhelyre mennek, vagy forgóhintát, kerítést, előteret és játszóteret festenek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.