Bulvár

Magyar kultúra napja 2015: Bessenyei Ferencre emlékezik Hódmezővásárhely

Magyar kultúra napja 2015: Bessenyei Ferencre emlékezik Hódmezővásárhely

2015. január 12., hétfő
Magyar kultúra napja 2015: Bessenyei Ferencre emlékezik Hódmezővásárhely

Bessenyei Ferenc színművész halálának 10. és Péczely Attila népzenekutató halálának 50. évfordulója köré szerveznek programsorozatot január 18. és 25. között Hódmezővásárhelyen a magyar kultúra napjához kapcsolódóan.

A magyar kultúrát 1989 óta ünnepeljük január 22-én; a kézirat tanúsága szerint

Kölcsey Ferenc

1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Hódmezővásárhelyen e naphoz kapcsolódóan adják át a Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat. A félmillió forintos pénzjutalommal járó elismeréssel minden évben olyan művészeti csoportot, illetve személyt díjaz Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, akik a magyar kultúra területén kiemelkedő tevékenységet folytatnak, méltóan képviselve

Bessenyei Ferenc

szellemiségét. A kultúra napi programokat január 18. és 25. között tartják a dél-alföldi városban: zenés, irodalmi és színházi összeállításokkal, diákoknak szóló pályázatokkal és előadásokkal, valamint kiállításokkal várják a kultúrakedvelőket a város intézményeiben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.