Bulvár

Több száz adag halászlét osztottak ki rászorulóknak Szegeden

Több száz adag halászlét osztottak ki rászorulóknak Szegeden

2014. december 25., csütörtök
Több száz adag halászlét osztottak ki rászorulóknak Szegeden
etelosztas_01

Több mint 300 adag halászlét osztott szét a rászorulók között az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány december 24-én Szegeden. A felajánlott étel kevesebb mint egy óra alatt elfogyott.

Az szervezet 330 kupont ajánlott fel a rászorulóknak, amelyet több intézményen keresztül, illetve saját pályázat útján juttattak el nekik. Szeged Város Humán Közszolgáltatási Irodáján keresztül 50 fő kapott meghívót, a Szegedi Gyermekjóléti Szolgálat és Családsegítő Központ segítségével pedig 180 főt láttak vendégül. A fennmaradó 100 adag halászléjegyet pedig az alapítványhoz kérvénnyel fordulók között osztották szét. Már az akció kezdetekor is hosszú sor állt az alapítvány egyik szociális étterme, a Kapocs Ételbár előtt, így nem volt meglepő, hogy egy óra alatt elfogytak a felajánlott adagok.

Rovó Richárd

, az Egy Ebéd Egy Esély alapítója elmondta: nagyon sok család nem tud önerőből halászlét tenni az ünnepi asztalra, ezért tartották fontosnak, hogy segítsenek. Emellett a segítségnyújtás fontosságára, valamint az egyre több éhezőre igyekeztek felhívni a figyelmet. Az OECD 2011-12-es felmérése szerint a magyarok 30 százaléka tartozik ebbe a körbe, míg 2006-2007-ben ez az arány 17 százalék volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.