Bulvár

Moldáviai magyar fiatalok látogattak a magyar állam bölcsőjébe + FOTÓK

Moldáviai magyar fiatalok látogattak a magyar állam bölcsőjébe + FOTÓK

2014. november 5., szerda
Moldáviai magyar fiatalok látogattak a magyar állam bölcsőjébe + FOTÓK
141104moldavia_onte15

A magyar népvándorlás egyik fontos helyszínéből, az egykori Etelközből, vagyis a mai Moldávia területéről érkeztek vendégek az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba azért, hogy a magyarok múltját és történelmét megmutassák a fiatal generációnak.

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének meghívására érkezett Magyarországra a moldáviai magyar diaszpórában élő családok gyermekeiből álló csoport. A kirándulásuk egyik fontos állomása november 4-én az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark volt. Mint elmondták, nagyon fontosnak tartják azt, hogy a magyarságtudat kialakuljon a fiatalokban és ehhez elengedhetetlen az, hogy a magyarok bölcsőjének tartott kiemelt nemzeti emlékhelyünket is megtekintsék. A vendégeket

Kiss Róbert Károly

, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark általános helyettes, igazgatási vezetője köszöntötte. Az Árpád-emlékmű megtekintését követően nem maradhatott el

Feszty Árpád

„A magyarok bejövetele” című monumentális alkotásának lenyűgöző látványa sem. Bár az Emlékpark november 1-jétől áttért már a téli időszakra - vagyis a skanzen épületei zárva vannak és a Nomád Park sem üzemel - ez nem jelentette azt, hogy a rendkívül szép őszi időben ne lehessen sétálni egy nagyot az 55 hektáros területen. Az épületek látványa pedig így is egy életre szóló élményt, és szívbe zárt magyarságot jelentett a felnövő generációnak, akik számára ez a nap biztosan felejthetetlen marad.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.