Bulvár

Pénzügyi botrány történt a Greenpeace-nél

Pénzügyi botrány történt a Greenpeace-nél

2014. június 15., vasárnap
Pénzügyi botrány történt a Greenpeace-nél

Több millió euró kárt okozott félresikerült devizaügyletekkel a Greenpeace-nek a nemzetközi környezetvédő szervezet egy munkatársa - írta a Der Spiegel.

A német hírmagazin vasárnapi számában megjelent beszámoló szerint a Greenpeace International amszterdami központjában a pénzügyi osztály egy munkatársa az euró gyengülésére építő határidős ügyleteket hajtott végre tagszervezetektől származó támogatói adományok felhasználásával, de az euró erősödött, és így végül 3,8 millió euró veszteség keletkezett. A Greenpeace International megerősítette a Spiegel értesülését. A szervezet bocsánatot kért az eset miatt és közölte, hogy a várható devizapiaci fejleményeket hibásan megbecsülő munkatársat elbocsátották. Az esetben szerepe volt a belső ellenőrzés hiányosságainak is, amelyeket azonban időközben pótoltak - tették hozzá. Hangsúlyozták, hogy korrupció vagy hűtlen kezelés bűncselekményének gyanúja nem merült fel. A kár jelentős, de nem fenyegeti a szervezet működését és az elkezdett kampányokat. A pénzt olyan országokban akarták felhasználni, ahol még nem épült ki teljesen a Greenpeace helyi szervezete. A Greenpeace International a legutóbbi, 2012-es pénzügyi beszámolójában 270 millió euró bevételt tüntetett fel. A pénz legnagyobb része a mintegy 3 millió támogatótól származó adomány volt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.