Bulvár

Másodszor is elnapolták a szegedi Tolvajkergetők ügyének tárgyalását

Másodszor is elnapolták a szegedi Tolvajkergetők ügyének tárgyalását

2014. április 17., csütörtök
Másodszor is elnapolták a szegedi Tolvajkergetők ügyének tárgyalását
biciklilopas_net

Csütörtök délelőtt ismét napirendre vette a Szegedi Járásbíróság K. Sándor ügyét, akit a Tolvajkergetők szegedi csoportja tavaly júliusban buktatott le egy GPS-nyomkövetővel ellátott kerékpárral. Mivel a bringa értékét nem tudták hivatalosan meghatározni, a tárgyalást júniusra halasztották.

K. Sándor

még 2013. július 28-án tulajdonította el a Tolvajkergetők szegedi aktivistáinak csalikerékpárját, melyet (pár poharazós megállót is útba ejtve) a Boldogasszony sugárúton lévő lakására vitt. A nyomkövetőnek köszönhetően gyorsan megtalálták a meglovasított kétkerekűt: a kiérkező rendőrök bilincsbe verve állították elő a Szeged Városi Rendőrkapitányságon a biciklitolvajt, akinek a lopáson túl garázdaság miatt is felelnie kellett, mivel erőszakosan lépett fel az őt számon kérő személyek ellen. Első ízben február 19-én

kerülhetett volna hivatalosan is pont

a szegedi tolvajkergetők akciójára, a tárgyalást azonban meg nem nevezett okok miatt a mai napra halasztották el. A vádlott beismerte a kerékpár eltulajdonítását, állítása szerint egy kalapáccsal verte le róla a lakatot, miután hazafelé menet észrevette az utcán hagyott kétkerekűt. Az őt számon kérő csoporttal szemben azonban állítása szerint nem lépet fel olyan agresszívan. Trágárul beszélt velük, mert felidegesítette őt, hogy kamerázzák, megütni azonban nem akarta őket - állítása szerint csak azért közeledett feléjük, mert azok távolodtak. Ezúttal azonban a kerékpár pontos értékén nem sikerült megegyezniük, melyet a rendőrség 66 ezer forintban állapított meg, a tolvajkergetők képviseletében a tárgyaláson megjelent

Dovalovszki András

szerint azonban 209 ezer 700 forintért vásárolták azt - nem is számítva a benne lévő nyomkövető és mikrofon árát. A pontos érték megállapítása egy tárgyszakértő végzi majd el, melyet követően június negyedikén tárgyalják újra az ügyet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.