Bulvár

Több mint 30 tonna italos kartont gyűjtöttek a gyerekek

Több mint 30 tonna italos kartont gyűjtöttek a gyerekek

2013. január 21., hétfő
Több mint 30 tonna italos kartont gyűjtöttek a gyerekek

Már több mint 30 tonna italos kartondobozt gyűjtöttek óvodások és iskolások az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés (IKSZ) szeptember végén kezdődött országos gyűjtőprogramjában.

A programban 303 oktatási intézmény mintegy 68 ezer 500 tanulója vesz részt 20 városban és 60 kistelepülésen. Van olyan iskola, amelyben a diákok már több mint 1 tonna dobozt gyűjtöttek össze, ezért az intézmény 100 ezer forint különdíjban részesült - közölte a gyűjtés kommunikációjával foglalkozó cég hétfőn az MTI-vel. A programot az IKSZ a helyi szolgáltatók bevonásával Békéscsabán, Debrecenben, Egerben, Esztergomban, Kaposváron, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Siófokon, Székesfehérváron, Tatabányán, Tiszafüreden, Veszprémben, Gödöllőn és környékén, valamint Szegeden és régiójában valósítja meg. A környezetvédelmi program célja felhívni az óvodások és iskolások, illetve szüleik figyelmét arra, hogy az italos karton szelektíven gyűjthető és újrahasznosítható. A 2010-ben útjára indított kezdeményezés keretén belül eddig több mint 150 tonna - közel 5,5 millió darab - italos kartondobozt gyűjtöttek a gyerekek, megelőzve ezzel mintegy 1000 fa kivágását. Egy átlagos tejes vagy gyümölcslés doboz legkevesebb 75 százalékban jó minőségű papírból készül, és újrahasznosítható. Az ily módon újból a körforgásba hozott nyersanyagból jó minőségű termékek, például füzet, konyhai törlőkendő, kartondoboz és csomagolási alappapír készíthető. Egy fából mintegy 5300 italos kartondoboz állítható elő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.