Bulvár

Korábban nyíltak az első hóvirágok Szegeden

Korábban nyíltak az első hóvirágok Szegeden

2013. január 28., hétfő
Korábban nyíltak az első hóvirágok Szegeden

A tavasz első hírnökei megjelentek Szegeden is: a viszonylag enyhe januári időnek köszönhetően pár héttel korábban a megszokottnál, városszerte kibújtak a hóvirágok.

Még hullott a hó és pár napja a hőmérő higanyszála is 0 fok alá szállt, de a tavasz hírnökének tartott hóvirág már bátran előbújt a földből. A gyönyörű fehér növényt városszerte láthatjuk a parkokban és a kertekben is, hogy a hófoltok közül elsőként adjanak hírt a természet újjáéledéséről. A képen láthat kis növényt egyik olvasónk fotózta le a Csaba utcában található kertjében. Februártól áprilisig találkozhatunk a hóvirággal, lombfakadás előtt virágzik, amikor még elegendő fény jut a talaj felszínére. Sokáig a nőnapi köszöntés egyik szimbólumának számított, 2005 óta azonban eltűnt a virágárusok portékái közül: védetté nyilvánították, természetvédelmi értéke tízezer forint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.