Meteorológiai szolgálat: meleg nyár jöhet a meleg tavasz után

2017. június 7., szerda · Hozzászólok

A hűvös, havas április ellenére a magunk mögött hagyott tavasz melegebb és az előzetes adatok szerint szárazabb volt a szokásosnál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat által az MTI-nek készített elemzésből. Előrejelzések szerint a tavaszhoz hasonlóan az átlagosnál melegebb és szárazabb nyárra lehet számítani. Tovább »

Virágosítással hangol a tavaszra Szeged, ugyanakkor elindult a fűnyírás is

2017. március 29., szerda · Hozzászólok

kht_virag_szeged08_gs

Új virágágyást alakítanak ki az Aradi vértanúk terén, illetve a Kiskundorozsmai körforgalom növényállománya újul meg – tudtuk meg Makrai Lászlótól. Mint elmondta, új egynyári fajok is fognak pompázni a virágágyásokban, és áprilistól gyönyörködhetünk az ősszel elültetett tulipánokban is. Tovább »

Már döngicsélnek a szegedi füvészkertben a rovarok

2017. március 20., hétfő · Hozzászólok

fuveszkert04kfA szokatlanul kemény tél után már látszanak a tavasz első jelei az SZTE Füvészkertben, sőt a téltemetők már el is virágoztak. A botanikus kertben már gőzerővel készülnek az évszak egyik legnagyobb eseményére, a Víz Világnapjára, s elindult a ritka löszgyepi növényfajok természetes állományainak megerősítése irányuló fajmegőrzési program is.
Tovább »

Melegszik az idő az első tavaszi hétvégén

2017. március 2., csütörtök · Hozzászólok

osz_idojaras_meteorologia_nadas

Melegszik az idő az első tavaszi hétvégén, napközben 15-20 Celsius-fok körüli maximumok várhatók. Emellett továbbra is többfelé szeles lesz az idő, de sok lesz a napsütés is, a hétvége második felében várható egyre többfelé csapadék – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből. Tovább »

A hétvégén borús, esős lesz az idő

2016. április 7., csütörtök · Hozzászólok

hideg_szel_eso_osz

Az elmúlt napokban megszokott meleg, napsütéses időjárása helyett a hétvégén borús, csapadékos időre és lehűlésre kell készülni. Néhol a nappali maximumhőmérséklet is 10 Celsius-fok körül alakul – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Tovább »

Sok napsütéssel kezdődik az április

2016. március 31., csütörtök · Hozzászólok

meheszet_mez_tavasz

Április első napján változékony lesz az időjárás: napsütésre, és 25 Celsius-fokos melegre, de erős szélre, záporokra, zivatarra is készülni kell. Ezt követően viszont sok napsütéssel és várhatóan csapadék nélkül folytatódik az első áprilisi hétvége – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Tovább »

Már kibújtak a tavaszcsalogató krókuszok + FOTÓK

2016. március 20., vasárnap · 4 hozzászólás

szechenyi_ter_viragok001kfTöbb mint 30 ezer tulipánhagymát ültetett ki ősszel a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., a virágok java a Széchenyi térre került. Szeged külső városrészeibe a belvárosból tavaly kikerült, osztályozott tulipánokat ültették ki azért, hogy ezek a területek se maradjanak hagymás növény nélkül.
Tovább »

A jövő héten melegszik az idő

2015. április 19., vasárnap · Hozzászólok

hoseg17_gs

A jövő héten is többször lehetnek hűvösek az éjszakák, előfordulhatnak mínuszok, de nappal 20 Celsius-fok körüli maximumhőmérsékletre lehet számítani – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel. Az országos középtávú előrejelzés szerint sok napsütés várható, de többször lehetnek záporok, helyenként zivatarok, s sokfelé ismét erős, viharos lesz a szél. Tovább »

Kivirágzik Szeged – tavaszi szépítkezés a napfény városában + FOTÓK

2015. április 8., szerda · 4 hozzászólás

kht_viragok_szeged02_gs

Közel 100 fajta egynyári palántát nevel a Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft., hogy a több mint 35 ezer szál tulipán mellett azok is ékesítsék a napfény városának tereit. A több tucatnyi virágtartó edényben és faládában már virágok pompáznak, és Makrai Lászlótól azt is megtudtuk, hogy a cég idén is meghirdeti a Virágos Szegedért Mozgalom és a Legszebb konyhakert versenyeket, hogy a lakosságot ismét bevonják a város szó szerinti kivirágoztatásába. Tovább »

Nyitni kék! – Beköszöntött a tavasz a Füvészkertben + FOTÓK

2015. március 11., szerda · Hozzászólok

fuveszkert04kfAkárcsak a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjének emblematikus nőalakja, úgy nyújtózkodik a természet is a márciusi napsütésben. A tavasz első, színes hírnökei már javában kampányolnak a kikeletért. Fotós kollégánk a füvészkertben járt és lencsevégre kapott néhány szorgos ízeltlábút is.
Tovább »

A múlt század kezdete óta a tíz legmelegebb tavasz között van az idei

2014. június 3., kedd · Hozzászólok

homereo_tavasz01_gs

A tavaszi középhőmérséklet több mint másfél fokkal meghaladta az átlagos értéket, ezzel az Országos Meteorológiai Szolgálat 1901-től rögzített adatbázisában a tíz legmelegebb tavasz közé került az idei – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat éghajlati szakértője az MTI-vel. A csapadékos május ellenére volt, ahol a tavaszi csapadék a szokásosnak a felét sem érte el. A nyár első hónapjában némileg melegebb és szárazabb időre lehet számítani, mint egy átlagos júniusban.
Tovább »

A hétvégén változékonyabb lesz az idő, de továbbra is marad a meleg

2014. május 22., csütörtök · Hozzászólok

szeged_napsutes_ia

A hétvégén a sok napsütés mellett már többfelé kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A hétvégén jellemzően mérsékelt marad a légmozgás, de a zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések. Ezzel együtt marad a meleg idő, néhol 32 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.
Tovább »

Napsütötte majális, borúsabb folytatás

2014. április 30., szerda · Hozzászólok

szeged_napsutes_ia

Május elsején többórás napsütés várható, de helyenként záporok, zivatarok is lehetnek. A hosszú hétvége második felében viszont – várhatóan szombaton – hidegfront érkezik, amely sok csapadékot, erős szelet és lehűlést okoz. Vasárnap már csak 17 Celsius-fokig emelkedhet a hőmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.
Tovább »

Szerdán akár 25 fok is lehet

2014. április 20., vasárnap · Hozzászólok

idojaras01_gs

A jövő héten folytatódik a változékony idő, többször várható zápor, zivatar, időnként a szél is megerősödhet, ugyanakkor melegszik is az idő, napközben akár 25 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos középtávú előrejelzésében, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.
Tovább »

Tulipánmustra – gyönyörködjön a tavaszi Szeged szépségeiben! + FOTÓK

2014. április 3., csütörtök · 6 hozzászólás

tulipan08_gsTöbb mint egy tucat, holland termelőktől származó tulipánfajta ékesíti tavasszal a napfény városát. Szeged terei mellett körforgalmakhoz és terelőszigetekhez is ültettek tavaly ősszel virághagymákat. Tovább »

Akár 20 fok, de eső, viharos szél és lehűlés is várható a hétvégén

2014. március 13., csütörtök · Egy hozzászólás

szeged_napsutes_iaVárhatóan március 15-én délig napsütéses, meleg és száraz idő várható, 20 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Szombat délutántól viszont többfelé viharossá fokozódik a szél, bárhol lehet eső, és jelentősen lehűl a levegő is – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken derült, napos, száraz idő várható, többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 3 és plusz 2 fok között alakul, de a fagyzugos helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 20 fok között valószínű.

Szombaton, március 15-én kezdetben napos idő várható. A déli óráktól átmenetileg egyre nagyobb területen erősen megnövekszik a felhőzet, és bárhol előfordulhat eső, zápor. Szintén a déli óráktól az északnyugatira forduló szél több helyen viharossá fokozódik. A minimum-hőmérséklet 0 és plusz 6 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 15 és 20 fok között alakulnak, de délutántól gyorsan csökken majd a hőmérséklet.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, és több helyen valószínű eső, zápor. Gyakran viharos lesz a szél is. A leghidegebb órákban plusz 1 és 6 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 8-13 fokig melegszik a levegő, a délnyugati határnál lesz az enyhébb idő.

Erős szél és csapadék is befolyásolhatja a március 15-i rendezvényeket

2014. március 10., hétfő · Hozzászólok

felhoszakadas_vihar_zivatar_04_gsA jelenlegi számítások alapján a hétvégén feltámadó széllel és záporokkal hidegfront éri el térségünket – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn honlapján, hozzátéve: a front pontos érkezése, s hogy mennyire befolyásolja az ünnepi rendezvények alatt az időjárást még bizonytalan, ezért a meteorológiai szolgálat előrejelzői számára kiemelt feladat lesz a prognózisok frissítése a következő napokban.
Tovább »

A következő napokban napos, száraz idő várható

2014. március 9., vasárnap · Hozzászólok

idojaras01_gsA következő napokban napos, száraz idő várható. A leghidegebb órákban még lehetnek mínuszok, de nappal 15, a hét második felében helyenként 18 Celsius-fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Vasárnap viszont már több helyen eső és viharos erejű szélre kell készülni – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
Tovább »

A hétvégén már egyre több napsütés várható

2014. március 6., csütörtök · Hozzászólok

idojaras01_gsA hétvégén kezdetben még többfelé lehet eső, zápor, de aztán egyre több lesz a napsütés. A leghidegebb órákban még lehetnek fagypont körüli értékek, de délután már 15 Celsius-fokig is melegedhet a levegő – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.
Tovább »

Felhőszakadással és heves zivatarokkal indul a hosszú hétvége

2013. május 16., csütörtök · Hozzászólok

Felhőszakadással és heves zivatarokkal kezdődik a pünkösdi hosszú hétvége, többfelé megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat a szél, de a melegebb helyeken 30 fok körüli maximumokra is számítani lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtök délutáni országos, középtávú előrejelzésből.
Tovább »

A hétvégén záporos, zivataros idő várható

2013. május 9., csütörtök · Egy hozzászólás

eso04_gsPénteken eleinte még sok napsütésre lehet számítani, de délutántól egyre több helyen várható zápor, zivatar. Emellett lehűlésre is készülni kell, néhol csak 14-15 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.
Tovább »

Következő oldal »