Bulvár

Tizenhat év a makói gyilkosnak

Tizenhat év a makói gyilkosnak

2012. március 7., szerda
Tizenhat év a makói gyilkosnak

Első fokon tizenhat év fegyházbüntetéssel sújtott egy makói férfit kedden a Szegedi Törvényszék egy 57 esztendős helybeli férfi meggyilkolása miatt.

A jelenleg 42 éves, italozó életmódot folytató

Farkas Zsolt

az alkohol hatására agresszívvá, kötekedővé és élettársára féltékennyé vált. A vádlott ellen három eljárás is folyik, mert az utcán bántalmazta élettársát. Az asszony egy alkalommal említette, hogy a későbbi sértett házassági ajánlatot tett neki, amiért a vádlott feldühödött, és közölte, meg fogja verni a helybeli férfit. Farkas Zsolt 2010. augusztus 24-én egy kocsmában találkozott a sértettel – akit kisgyerek kora óta ismert -, s eszébe jutott az élettársának tett ajánlat. Az egész napos italozás és három szem nyugtató hatása alatt a vádlott késő éjszaka bement a sértett makói házába, majd az ágyban alvó sértettet egy léccel és más eszközzel ütlegelni kezdte. A legalább tucatnyi ütés következtében a férfi több bordája és arckoponyája eltört, mintegy fél órán belül meghalt. A szakértői vélemény szerint a férfi halálát légzési elégtelenség okozta, ami kétoldali sorozat bordatörés és tüdőzúzódás, valamint diffúz vérbelehellés következménye volt. A férfi a tárgyaláson ártatlannak vallotta magát. Azt elismerte, hogy összeszólalkozott a sértettel, akinek az otthonában is járt aznap éjszaka, de nem bántalmazta a férfit és sérüléseket sem látott rajta. A vádlott - állítása szerint - a bevett nyugtatók és az elfogyasztott bor miatt az éjszaka történtek egy részére nem is emlékszik. A férfin, saját kérésére, poligráfos vizsgálatot végeztek, ekkor is tagadta a gyilkosságot, de a szaktanácsadó szerint a vádlott megtévesztő választ adott. Az áldozat bántalmazásához használt lécen rögzített szagmintát két rendőrségi kutya is azonosította, mint amely a vádlotté. A bíróság különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek Farkas Zsoltot. Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője is felmentés, illetve enyhítés végett fellebbezést jelentett be.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.