Megölt és megerőszakolt egy diáklányt Freiburgban egy migráns

2017. szeptember 11., hétfő · 3 hozzászólás

Egy afgán migráns beismerte a Freiburgban tartott tárgyaláson, hogy megerőszakolt és meggyilkolt egy 19 éves orvostanhallgató lányt. Az jutott eszembe: gyerünk, tedd meg – mondta a bíróságon. Tovább »

Volt barátja akart megölni egy magyar nőt Torinóban

2017. augusztus 13., vasárnap · Hozzászólok

Volt barátja akart megölni egy magyar nőt az észak-olaszországi Torinóban vasárnap. A 31 éves nőt volt partnere szakításuk miatt fegyverrel fenyegette meg az utcán, majd a helyszínre érkező rendőrök előtt öngyilkos lett a férfi – jelentette az Ansa olasz hírügynökség. Tovább »

Előzetes letartóztatásba helyezték az ausztriai kettős gyilkossággal gyanúsított férfit

2017. július 2., vasárnap · Hozzászólok

Vasárnap előzetes letartóztatásba helyezték azt a tunéziai származású muszlim férfit, aki a gyanú szerint egy idős osztrák házaspárt gyilkolt meg pénteken Felső-Ausztriában, vélhetően azok pártszimpátiája miatt. Christian Kern osztrák kancellár megdöbbenésének adott hangot. Tovább »

A gyilkossággal vádolt férfi kényszergyógykezelését rendelte el a Szegedi Járásbíróság

2017. június 1., csütörtök · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság megszüntette az előzetes letartóztatását és elrendelte ideiglenes kényszergyógykezelését annak a férfinak, akivel szemben emberölés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a rendőrség. Tovább »

A magyar bűnügyek egyik legsötétebb foltjára emlékezünk + FOTÓK

2017. május 11., csütörtök · Hozzászólok

mori_bankrablas_eloadas005kf

2002. május 9. Egy átlagos napnak indult, majd megtörtént a magyar kriminológia egyik legsúlyosabb bűncselekménye. Hiába telt el 15 év, a móri mészárlást máig nem felejtettük el, még mindig megjelenik a médiában. Cikkünkben felelevenítjük, mi is történt. Tovább »

Aki a gyilkosban is az embert keresi – a 60 éves Bátyi Zoltánt köszöntötték + FOTÓK

2016. november 27., vasárnap · Hozzászólok

batyi_zoltan02_gs

Ő találkozott a legtöbb gyilkossal, ő fogott kezet a legtöbb rablógyilkossal az Alföldön. A Közéleti Kávéház hatvanadik születésnapja alkalmából ünnepelte régi tagját-vendégét, Bátyi Zoltán írót. Tovább »

Jogerősen elutasította a bíróság a Skála-gyilkosság egyik elkövetőjének szabadlábra helyezését

2016. szeptember 23., péntek · Hozzászólok

Jogerősen elutasította az egykori budai Skála áruháznál történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik, húsz évvel ezelőtt életfogytiglanra ítélt elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátását a Szegedi Törvényszék három bíróból álló másodfokú tanácsa – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője pénteken az MTI-t. Tovább »

Kényszergyógykezelésre ítélték a NAV-ellenőrt leszúró férfit

2016. szeptember 9., péntek · 7 hozzászólás

Elrendelte a kényszergyógykezelését a Fővárosi Törvényszék pénteken annak a férfinak, aki még tavaly februárban késsel támadt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) két intézkedő munkatársára Budapesten, egyikük a helyszínen meghalt. Az ítélet jogerős. Tovább »

Nem súlyosbította az orgoványi gyilkosság ítéletét a Szegedi Ítélőtábla

2016. szeptember 8., csütörtök · Hozzászólok

Részben megváltoztatta a Szegedi Ítélőtábla dr. Mezőlaki Erik vezette büntetőtanácsa az erős felindulásban elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt H. László ellen indult büntetőügyben az I. fokon eljáró Kecskeméti Törvényszék ítéletét. Tovább »

Nem engedélyezték a Skála-gyilkosság egyik elkövetőjének szabadlábra helyezését

2016. szeptember 7., szerda · 2 hozzászólás

Nem engedélyezte az egykori budai Skála áruháznál történt pénzszállítórablás és gyilkosság egyik, húsz évvel ezelőtt életfogytiglanra ítélt elkövetőjének feltételes szabadságra bocsátását első fokon a Szegedi Járásbíróság büntetés-végrehajtási bírója – tájékoztatta a Szegedi Törvényszék szóvivője szerdán az MTI-t. Tovább »

Vádemelés a kábítószer vásárlás ürügyén társa halálát okozó férfival szemben

2016. augusztus 29., hétfő · Hozzászólok

A Csongrád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a magyarcsanádi férfival szemben, aki kábítószer vásárlással összefüggéssel felmerült elszámolási vita okán bántalmazta ismerősét oly módon, hogy a sértett a sérülésekbe belehalt.
Tovább »

Előzetesben a testvérét agyonverő kiszombori férfi

2016. július 18., hétfő · Hozzászólok

A Szegedi Járásbíróság jogerősen elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit halált okozó testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe a rendőrség. A bíróság döntése alapján a gyanúsított előzetes letartóztatása augusztus 18-ig tart.
Tovább »

Bántalmazásban meghalt egy kiszombori férfi, testvére a gyanúsított

2016. július 16., szombat · Hozzászólok

kekfeny_rendorseg_szirena

Halált okozó testi sértés megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek egy kiszombori férfit, aki testvérét bántalmazta – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szombaton az MTI-t.
Tovább »

Orlandói lövöldözés: többször is járt a merénylet előtt a melegbárban a tömeggyilkos

2016. június 14., kedd · Hozzászólok

Omar Mateen, az orlandói tömegmészárlás elkövetője a 49 halálos áldozatot követelő támadás előtt többször járt a Pulse nevű melegbárban, rendszeresen böngészett kifejezetten a homoszexuálisoknak szóló közösségi oldalakat, és felmerült annak gyanúja is, hogy terrorakcióra készült az orlandói Disneyworldben – derült ki különböző amerikai lapok beszámolóiból.
Tovább »

Tényleges életfogytiglant kapott a magyarbánhegyesi kettős gyilkosság tettese

2016. április 19., kedd · Hozzászólok

Jogerősen életfogytig tartó szabadságvesztéssel sújtotta a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki 2014-ben két embert lelőtt, kettőt pedig életveszélyesen megsebesített Magyarbánhegyesen. A vádlott nem bocsátható feltételes szabadságra.
Tovább »

Tisza Lajos Közéleti Egyesület: gyilkossági ügy nem lehet a közszereplők vitatémája!

2016. február 5., péntek · 6 hozzászólás

tiszalajoskozeletiegyesulet

“Nem lehet megengedni, hogy közszereplők nyomást gyakoroljanak más hatalmi ág tagjaira” – írja portálunkhoz eljuttatott közleményében a Tisza Lajos Közéleti Egyesület. Az írást az alábbiakban változtatás nélkül közöljük.
Tovább »

Nógrádi Tibor Szondi Ildikónak: Mennyit ér egy ember élete?

2016. február 4., csütörtök · 32 hozzászólás

gyilkossag_szegeden04_gs

Az MSZP-s Hekáné Szondi Ildikó a február 2-án Szegeden történt gyilkosság kapcsán tett nyilatkozatára reagál Nógrádi Tibor fideszes önkormányzati képviselő portálunkhoz eljuttatott közleményében, amelyet az alábbiakban változtatás nélkül teszünk közzé.
Tovább »

Nem jogerősen előzetesben – egy államvizsgára volt a cum laudétól a szegedi bicskás gyilkos… (FRISSÍTVE)

2016. február 3., szerda · 5 hozzászólás

gyilkossag_londoni_korut_04_police

A Londoni körúti vendéglátóhelyen elkövetett gyilkossággal gyanúsított N. Bencéről egyetlen egy ismerőse sem feltételezte, hogy ilyen tettet elkövethet. A bíróság elrendelte az előzetes letartóztatást, de jogos védelmi helyzetre hivatkozva megfellebbezték az emberölés bűntettét. Ügyvédje szerint N. Bence nem ismerte a sértettet, jogos védelmi helyzetben volt, amikor a kést használta. Tovább »

Életfogytiglanra ítélték a csongrádi gyilkost

2015. október 14., szerda · Hozzászólok

biro_birosag_jogasz_ugyved

A fellebbezéseket alaptalannak találta, így a bűnösség megállapítása és a a kiszabott büntetés tekintetében is helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla Gyurisné Komlóssy Éva vezette büntetőtanácsa az emberölés bűntette és más bűncselekmények miatt Cs. András és társai ellen indított büntetőügyben a Szegedi Törvényszék I. fokon kimondott ítéletét.
Tovább »

Következő oldal »