Bulvár

500 forintért rabolta ki a 90 éves bácsit

500 forintért rabolta ki a 90 éves bácsit

2011. október 12., szerda
500 forintért rabolta ki a 90 éves bácsit

Végrehajtandó szabadságvesztés miatt országos elfogatóparancs volt érvényben az ellen a 26 éves helyi fiatalember ellen, aki tegnap délelőtt Csanádpalotán egy 90 éves bácsit rabolt ki saját házában. 500 forintot vitt el, akár nyolc év szabadságvesztést is kaphat - olvasható a CSMRFK sajtóközleményében.

A nyitott kapun ment be, majd azonnal rátámadt a járókeretes férfira és pénzét követelte. Amikor az idős ember azt mondta, hogy nincs neki, többször megütötte, majd ismét felszólította, hogy adjon neki pénzt. A bácsi ekkor kivett a párnája alól 500 forintnyi aprópénzt, majd azt átadta a rablónak, aki elmenekült. A bejelentést követően a Makói Rendőrkapitányság nyomozói a Pitvarosi Rendőrőrs munkatársaival azonnal adatgyűjtésbe és helyszíni szemlébe kezdtek, melynek során gyorsan a látókörükbe került a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 26 éves férfi. A nyomozás során a rendőrök megállapították, hogy egy helyi lakosnál bujkál. Előállítása során kiderült, hogy vele szemben három országos elfogatóparancs van érvényben, többek között azért, mert korábban a bíróság 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte lopás miatt, azonban nem vonult be a büntetés-végrehajtási intézménybe. A rendőrök szállásadóját is előállították, mivel őt is körözték, ugyanis egy szabálysértési bírságot nem fizetett meg, ezért azt 20 nap elzárásra átváltoztatták. A rabló kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, sőt azt is bevallotta a rendőröknek, hogy korábban három csanádpalotai házba betört, ahonnan különféle értékeket vitt el, amiket részben értékesített. Kiderült, hogy ő járt a helyi falugazdász irodájában is, ahonnan egy női táskát lopott el. A házkutatás során egy éles lőszert is találtak a nyomozók nála, ezért a Makói Rendőrkapitányság ellene rablás, lopás és visszaélés lőszerrel bűntett megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Kihallgatását követően a Szegedi Fegyház és Börtönbe szállították, ahol megkezdte jogerős szabadságvesztés büntetésének letöltését - tudatja a közlemény.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.