Bulvár

Nagykoalíció Szegeden: Fidesz–MSZP-paktum, Jobbik-támogatással + HANG + FOTÓK

Nagykoalíció Szegeden: Fidesz–MSZP-paktum, Jobbik-támogatással + HANG + FOTÓK

2011. március 6., vasárnap
Nagykoalíció Szegeden: Fidesz–MSZP-paktum, Jobbik-támogatással + HANG + FOTÓK

Disznóságban nincs pártpolitika

Szombaton reggel, hosszas várakozás után Szegeden végre megszületett a városházi nagykoalíció, melyben a Fidesz-KDNP és az MSZP frakciója szinte minden kérdésben egyezségre jutott. A kialakult helyzetet a Jobbik is erősítette csatlakozásával, így most már szabad az út a disznóságok felderítésére. A nap folyamán kialakultak a pártok ad hoc bizottságai, melyek ugyanazon kérdéskörben folytattak tüzetes és mélyreható vizsgálatokat. Portálunknak igen nagy szerepe volt az egyezség létrejöttében azzal, hogy a pártok vizsgálóbizottságainak vezetőit sikeresen egy kecskelábú asztalhoz ültettük, ahol a megállapodás megszülethetett. A közös cél érdekében folytatott munka közben kértük a frakcióvezetőket, foglalják össze a vizsgálatok eredményeit. Mint azt olvasóink is láthatják, azonnal kiderült minden disznóság!

Nemzeti Együttműködésben a szegedi pártok

A Nemzeti Együttműködés jegyében Botka László (MSZP), Szeged polgármestere gondolkodás nélkül lenyelte mindazt, amit a Fidesz-frakció feltálalt neki. „Egy városnak nincs jobb és bal oldala – kezdte beszédét Botka László. „Egy város akkor működik jól, ha különböző világnézetű emberek és különböző ízű malacok együtt tudnak mulatni. Valóban, minden párt igen tüzetesen végzi a vizsgálatokat, és a hűvös idő ellenére is nagyon jó a hangulat. A Fidesz-frakció által felkínáltakat pedig mindenképpen elfogadom.” A Fidesz-KDNP részéről Gyimesi László, városfejlesztési és külügyi tanácsnok foglalta össze a frakció álláspontját. „Ez egy ökumenikus disznóság, mind a jobb, mind pedig a bal oldala jelen van” – mondta el portálunknak a tanácsnok. „Az átvilágítás során kiderült, hogy igen rosszak voltak a fogai. Sem az MSZP, sem a Jobbik munkáját még nem néztük át, azonban a nap folyamán belekóstolunk a felügyeletük alatt álló disznóságokba. Persze ha segítséget kérnek tőlünk, a szaktudásunk a rendelkezésükre áll.” Kozma József a disznóságok kérdésében már árnyaltabban fogalmazott. „Attól függ, hogy merről nézzük, mert amikor szembetaláltuk magunkat ezzel a disznósággal, akkor baloldalinak tűnt, de amikor már futott, akkor jobboldalinak látszott” – vélekedett az MSZP-s frakcióvezető. „Mi elsősorban nem az átvilágításra helyeztük a hangsúlyt, hanem az éles késekre. A Nemzeti Együttműködés jegyében a Jobbiknak épp most nyújtottunk át néhány szelet friss kenyeret, hiszen itt jobb az egység.” Keresztúri Farkas Csaba szerint a Jobbik örömmel csatlakozott a nagykoalícióhoz. „A Jobbik a malac mindkét oldalát megkapta, és le is fogjuk nyelni mindkettőt, mivel a disznóságok átvilágítása teljes mértékben sikerült” – jelentette ki a képviselő. „Megállapítottuk, hogy minden szempontból tiszta, csak magyar terméken nevelkedett. A Nemzeti Együttműködés során természetesen a többi malacot is elfogadjuk, de a mi malacunk volt a legszebb.” Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark részéről az állatvédelmi szempontok alapján került bele a bizottsági munkákba. „Ez minden szempontból rendkívül tragikus, amikor ennyien vizsgálódnak a disznóságok után, főleg a malacok számára, de a vizsgálat tárgyának kivételével mindenki élvezi ezt a napot.”

Böllérek a Széchenyi téren

A reggel fél hetes kezdéskor még csak néhány böllér lézengett a Széchenyi téren felállított faházaknál, de mire a felezett és tisztára mosott malacok megérkeztek, már minden tudásukkal és az összes fegyvernemmel felszerelkezve csatasorban álltak a csapatok. Persze volt, aki már egy kicsit előre dolgozott, és hozott anyaggal egészítette ki a felkínált fél sertéseket, így a Pick gyöngyszemeinél már korán reggel sült a hagymás vér, készült sült hús. A Szegedi Betyároknál a Jobbik helyi szervezete nagy hévvel pucolta a fokhagymát, a Levágom GMK pedig a tér csinosításával és a pálinkákkal volt elfoglalva. Mire Sági Szilárd gasztrokibic átverekedte magát a felé nyújtott pálinkáspoharakon, már javában folyt a fél sertések darabolása, tárcsákon sültek a hússzeletek. A csongrádi csapatnál kinőtt a tanyasi kolbászfa, melyen a Bambi, a Koma, és a Kamu kolbászok lógtak, a Tűzmadaraknál pedig megszólalt az alkalmi zenekar. A jókedv lassan a tetőfokára hágott, a sertések egyre apróbb darabokra hullottak a gyorsan forgó böllérkések alatt. A Pick szeretetkonyháján folyamatosan fogyott a sült vér és a hús, Talmácsi Gábor szüleivel falatozott a Tápéi Hagyományőrzőknél, Bohács Zsolt a Fidesz böllérei mellett korsóból teázott, majd a Rádió 88 vendégasztalánál falatozott, miközben Botka László és Kozma József gyúrta egybe a Polgármesteri Hivatal töltelékét, amit Keresztúri Farkas Csaba gyermekével kísért figyelemmel. Sokan kilátogattak a Széchenyi térre a két és feledik Szegedi Disznótoros Pálinkafesztivál böllérversenyére, mivel januárban a Cserepes soron megtartott „félfesztiválon” a rendvédelmi szerveken kívül csak keveseknek sikerült megjelenni. Kérjük gyengébb idegzetű vagy vegetáriánus olvasóinkat, hogy jól fontolják meg képgalériánk megtekintését, mivel számukra sokkoló képek következnek.
Hallgassa meg a nagykoalíciós sajtótájékoztatón készített hanganyagunkat, melyen Botka László, Gyimesi László, Kozma József, Keresztúri Farkas Csaba és Veprik Róbert értékelik a megállapodást.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.