Bulvár

Hulladékgyűjtés: „Szedd össze magad!” + HANG

Hulladékgyűjtés: „Szedd össze magad!” + HANG

2010. június 7., hétfő
Hulladékgyűjtés: „Szedd össze magad!” + HANG

A GDF SZUEZ cégcsoport hulladékgyűjtési akciója

A Környezetvédelmi Világnap alkalmából az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. önkéntes hulladékgyűjtési akciót szervezett Szegeden, az Erzsébet ligetben, melyen a vállalat dolgozóin kívül a Gregor József Általános Iskola 6. osztálya is tevékenyen részt vett. A kisdiákok a munka előtt egy játékos tesztet is kitölthettek, és a legjobbak könyvjutalmat vehettek át. Szeged város vezetésének képviseletében Szentgyörgyi Pál alpolgármester vett részt a szemétszedésben, mely során szelektíven gyűjtötték össze a liget teljes területéről a hulladékot. Az akció során – meglepő módon – már nem volt annyira piszkos a terület, köszönhetően a korábbi felhívásoknak és szemléletformáló közösségi eseményeknek.

Környezettudatos gondolkodás nagyvállalati szinten

„Az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. a régió felelős nagyvállalataként e rendezvényével kívánta hangsúlyozni elkötelezettségét a környezettudatos gondolkodás és energiafogyasztás mellett” – mondta el portálunknak Tajti Péter általános vezérigazgató. „Cégünk a magyar piacon vezető szerepet tölt be a földgáz alternatív felhasználását célzó fejlesztéseknél, mint a földgázklíma és a földgázautózás. Itt is bemutattuk az új arculattal megjelenő földgázüzemű autóinkat is, melyből jelenleg 50 darabot üzemeltetünk. Szegeden mindenki számára elérhető földgáz üzemanyagtöltő állomásunk is működik.” Szegeden a város helyi közlekedésében a Tisza Volán Zrt. által üzemeltetett földgázüzemű autóbuszok járulnak hozzá a város levegőjének tisztaságához. A hagyományos – benzin és dízel – üzemanyaghoz képest a földgáz egy lényegesen környezetkímélőbb és olcsóbb üzemeltetési megoldás. Elégetésekor az összes többi ásványi eredetű üzemanyaghoz képest a földgáznak a legkisebb a széndioxid-kibocsájtása, és nem keletkezik káros korom vagy hamu.
Hallgassa meg a Rádió88 Tajti Péterrel, az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. általános vezérigazgatójával készített hanganyagát!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.