Szelektív hulladékgyűjtés – van még mit tanulniuk a szegedieknek

2013. november 20., szerda · 13 hozzászólás

szelektihulladek02_gsKözel 15 éve van Szegeden szervezett szelektív hulladékgyűjtés, a lakótelepeken 51 gyűjtőszigetet alakítottak ki, továbbá 7 hulladékudvar is működik, de a környezetgazdálkodási cég vezetője szerint bőven van még mit tanulnunk és tennünk e téren.

Tovább »

Az idén is lesz TeSzedd! országos szemétgyűjtő akció

2013. augusztus 14., szerda · Egy hozzászólás

Az idén ismét megrendezik a TeSzedd! országos szemétgyűjtési akciót szeptember 14-én, az akcióval a szervezők az önkéntes tevékenység és a környezettudatos viselkedés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet – mondta Illés Zoltán, a VM környezetügyért felelős államtitkára az esemény szerdai beharangozó sajtótájékoztatóján, Budapesten. Tovább »

Szemetet gyűjtött a Jobbik ifjúsági tagozata + FOTÓK

2013. június 15., szombat · 3 hozzászólás

szemetszedes09_gsA Jobbik ifjúsági tagozata hagyományteremtő szándékkal rendezte meg idén első alkalommal országos szintű szemétszedési akcióját, amelyhez a radikális párt szegedi fiataljai is bekapcsolódtak. A Bertalan híd környékén gyűjtötték a hulladékot. Tovább »

VM: eredményes volt a TeSzedd! akció

2012. június 3., vasárnap · Hozzászólok

Az idén is sikeres és eredményes volt a TeSzedd! akció. A résztvevők több ezer tonna szemetet gyűjtöttek össze – közölte a Vidékfejlesztési Minisztérium szombaton az akció befejezése után az MTI-vel.
Tovább »

Felvettük a kesztyűt a hulladék elleni harcban + FOTÓK

2012. június 2., szombat · 9 hozzászólás

Száznál is több önkéntes gyűlt egybe Szeged hulladékhegyeinek felszámolásáért. A TeSzedd! országos hulladékgyűjtő akció során 700 település fogott össze, hogy közös erővel tegyék szebbé környezetüket.
Tovább »

Hulladékgyűjtés: „Szedd össze magad!” + HANG

2010. június 7., hétfő · Hozzászólok

A GDF SZUEZ cégcsoport hulladékgyűjtési akciója

degaz_liget_it_03 A Környezetvédelmi Világnap alkalmából az Égáz-Dégáz Földgázelosztó Zrt. önkéntes hulladékgyűjtési akciót szervezett Szegeden, az Erzsébet ligetben, melyen a vállalat dolgozóin kívül a Gregor József Általános Iskola 6. osztálya is tevékenyen részt vett.
Tovább »

Elindult a Legyen Zöldebb E-Világunk környezetvédelmi kampány

2010. március 19., péntek · Egy hozzászólás

A környezettudatosság fejlesztése áll a középpontjában a CECED Magyarország Egyesülés és az ELECTRO-COORD Magyarország Kht. idei “Legyen Zöldebb E-Világunk!” kampányának, amely a Nemzetközi Energiahatékonysági Naphoz kapcsolódva az idén Szegeden indult útjára.
Tovább »

Új pedagógiával a környezettudatos életért

2009. november 11., szerda · Hozzászólok

eletharmonia_trening_04

Tudatos életvezetésre neveléssel szeretné az emberek életminőségét javítani, illetve az élhető környezet megőrzését segíteni az Életharmónia Alapítvány. Ennek jegyében ingyenes tréninget, műhelyfoglalkozást szerveznek, ahol a résztvevők szempontokat, praktikus ötleteket kaphatnak a környezeti tudatosság gyakorlati megvalósításáról.

Tovább »

Következő oldal »