Bulvár

Határsértők sikertelen próbálkozásai

Határsértők sikertelen próbálkozásai

2010. április 18., vasárnap
Határsértők sikertelen próbálkozásai

Szombat estétől vasárnap reggelig összesen 17 határsértőt fogtak el a határrendészek Röszke környékén és Szegeden - tudtuk meg Tuczakov Szilvána rendőrségi szóvivőtől.

Három szomáliai férfire szombaton este 8 óra előtt nem sokkal találtak rá Röszke külterületén a vasúti sínek mentén. A Kelet-Afrikából érkezett személyek okmány nélkül, illegálisan léptek hazánk területére. Vasárnap kora reggel Röszke közelében, a Széksósi úton bukkantak a határrendészek 2 palesztin férfire, akik ugyancsak illegálisan lépték át az országhatárt. Nem sokkal később, 6.40-kor egy szolgálatba tartó határrendész figyelt fel három gyanús férfire a Mars téri autóbusz-pályaudvaron Szegeden. Szolgálatba helyezte magát, és igazoltatta őket. Kiderült, hogy valóban nincs velük minden rendben, ugyanis jogszerű magyarországi tartózkodásukat igazolni nem tudták. A 3 férfi elmondta, hogy van egy negyedik társuk is, aki szintén a Mars téren tartózkodik. Ekkor a határrendész telefonon jelezte ezt kollégáinak, mely során a mélységi és migrációs osztály helyszínre érkező járőre meg is találta a negyedik, ugyancsak illegálisan Magyarországon tartózkodó palesztin férfit is. Még a reggeli órákban, 9 óra előtt nem sokkal újabb határsértők kerültek elő Röszke külterületén, lakossági bejelentésnek köszönhetően. A járőrök a polgárőrök aktív közreműködésével meg is találták őket, összesen 8 főt, akik közül hatan palesztinaiak, ketten pedig szomáliaiak. Valamennyiükkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.