Bulvár

Eredményes volt a Közbiztonsági Háló Szegeden is

Eredményes volt a Közbiztonsági Háló Szegeden is

2010. március 19., péntek
Eredményes volt a Közbiztonsági Háló Szegeden is

Csongrád megye valamennyi településén tovább folytatódott a Közbiztonsági Háló program végrehajtása, melynek célja a közterületi bűncselekmények és az időskorúak sérelmére elkövetett erőszakos cselekmények megelőzése, a bűncselekményből származó tárgyak felkutatása, a szórakozóhelyek mellett élő lakosság nyugalmának megóvása, az ittas vezetők kiszűrése. További cél, hogy az állampolgári bejelentésekre történő gyors és hatékony reagálással, a jogsértések gyors felderítésével és a közösségi rendfenntartás eszközeivel javítsa a megye közbiztonságát és növelje a lakosság biztonságérzetét, a közösség nyugalmát - olvasható a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóközleményében.

Az elmúlt héten Szegeden ittas járművezetőket, az állampolgárokat zaklató módon kolduló személyeket és a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyen várakozókat szűrtek ki az akcióban. Március 15-én a Rókusi körúton igazoltatott a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársa egy 29 férfit, mivel a mozgássérültek számára fenntartott parkolóhelyen várakozott. Mivel a fiatalember nem rendelkezett engedéllyel, ezért a rendőr közölte vele, hogy feljelenti, illetve megkérte, hogy álljon át máshová. Az intézkedés alá vont férfi ennek eleget is tett, ám amikor a rendőr távozni akart, autójával ismét visszaállt a számára tiltott helyre. Ekkor a rendőrök – mivel a szabálysértést tovább folytatta – előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra. Néhány órával később egy 58 éves szegedi férfi állítottak elő a rendőrök, aki erősen ittas állapotban vezette személyautóját. A sofőr a helyszínen közölte a járőrökkel, hogy ő nem megy velük, hanem inkább beül a taxiba és hazamegy. A rendőrök végül testi kényszer alkalmazásával tudták előállítani. Ittas járművezetés vétsége miatt indult ellene büntetőeljárás. Március 16-án egy BMW-t vontak intézkedés alá a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei. Az autó 34 éves sofőrje nem tudta átadni vezetői engedélyét, mert mint kiderült, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt áll. A rendőrök feljelentették. Nem sokkal később Szatymazon fogtak el célkörözési csoport munkatársai egy 41 éves férfit, aki ellen a Csongrádi Rendőrkapitányság kábítószerrel való visszaélés vétsége miatt bocsátott ki elfogatóparancsot. Az éjszakai órákban pedig a Szőregi úton állítottak meg a rendőrök egy Ford Transitot. A jármű román sofőrje a vezetés megkezdése előtt bűncselekményi értékhatárt meghaladóan fogyasztott szeszes italt, ezért előállították és büntetőeljárást kezdeményeztek ellene. Március 17-én este két, az állampolgárokat zaklató módon kolduló és közterületen alkoholt fogyasztó férfit jelentettek fel a Szeged belvárosában gyalogost szolgálatot teljesítő rendőrök. Az elmúlt héten Csongrád megyében egyébként összesen 119 rendőr 838 órában vett részt a napi szolgálaton felül a Közbiztonsági Háló keretében elrendelt fokozott ellenőrzésekben - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.