Bulvár

Ismét jótékonysági bált rendez a Szeged Első Lions Club és az SZTE

Ismét jótékonysági bált rendez a Szeged Első Lions Club és az SZTE

2010. február 3., szerda
Ismét jótékonysági bált rendez a Szeged Első Lions Club és az SZTE

Beteg gyerekek intenzív ellátásának javítását, egy erdélyi iskola fejlesztését és fogyatékkal élő művészek szervezeteit támogatják a Szeged Első Lions Club és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közös jótékonysági báljának bevételéből.

Az egyetem József Attila Tanulmányi és Információs Központjában szombat este immár hatodik alkalommal rendezik meg a bált, melyre összesen háromszázhatvan vendéget várnak - mondta

Kővári Árpád

, az egyesület kormányzója az MTI-nek. A szervezők előzetes számításai szerint a jótékonysági rendezvényen mintegy 2,5-3 millió forint gyűlik majd össze. A bevételből egymillió forintot ajánlanak fel az SZTE Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának, a gyermekintenzív-ellátás javítására, az összegből a kis betegek gyógyítását segítő műszereket vásárolnak. Hasonló összeg jut a Hargita megyei Zetelakán található Dr. Boros Fortunát Elméleti Líceum fejlesztésére. A pénzből a történetét egészen a XVI. századig visszavezető erdélyi középiskola udvarán készségfejlesztő játszótér épül. A fennmaradó összegből három fogyatékos művészeket segítő civil szervezet - az És Mégis Élni Alapítvány, a Gördülő Tánccsoport Alapítvány és a Látássérültekért Regionális Közhasznú Egyesület - kap 300-300 ezer forintos támogatást - közölte Kővári Árpád.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.