Bulvár

Humanitárius Karaván a magyar és afrikai hátrányos helyzetű gyermekekért

Humanitárius Karaván a magyar és afrikai hátrányos helyzetű gyermekekért

2009. április 19., vasárnap
Humanitárius Karaván a magyar és afrikai hátrányos helyzetű gyermekekért

"Kis ajándék, nagy segítség": ez a jelszava annak a gyűjtésnek, amelyet sportolók indítottak, hogy támogassák a magyarországi és afrikai rászorulókat. A Humanitárius Karaván elnevezésű rendezvénysorozat négy magyarországi állomásból és egy afrikai túrából áll. A karaván nagykövete Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakos.

Az idén négy autós-motoros tájékozódási versenyt rendeznek Magyarország kiemelt turisztikai régióiban. A tájékozódási terepralin résztvevőknek kulturális célpontokat kell érinteniük. A rendezvényeken összegyűjtött ajándékokat hazai gyermekotthonok, egészségügyi intézmények támogatására szánjuk. Az autós-motoros tájékozódási rendezvények első helyszíne Gyömrő, ahol április 18-án rendeznek körversenyt, majd következik a május 22-23-i Budapest-Szeged Bortúra, ezután pedig a július eleji Balaton-kerülés, illetve az őszi "meglepetés" rendezvény. Minden esemény a rendezés helyszínéül választott település számára is nyitott, egésznapos program, játékok várják az érdeklődőket. A lakosság ismerkedhet a csapatokkal, megtekinthetik az autókat, s így közelebb kerülhetnek a sokak által eddig elzártnak tűnő autó-motor sportok világához. Az afrikai családoknak szánt adományokkal novemberben indul a karaván Timbuktuba. A magyarországi rendezvényeken összegyűjtött ajándékokat hazai gyermekotthonok és egészségügyi intézmények támogatására szánják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.