Czibere: a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program az egész társadalom jövőjébe való befektetés

2016. november 24., csütörtök · Hozzászólok

Czibere Károly

Nemcsak a gyermekek, hanem az egész társadalom jövőjébe való befektetés és hosszú távon megtérülő beruházás a hátrányos helyzetű gyerekeket segítő program – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Tovább »

Nincs több dobásod – szegedi társasjáték a hátrányos helyzetű gyerekekről + FOTÓK

2013. december 23., hétfő · Egy hozzászólás

mentortarsas15_gsÉdesapánk szerencsejátékra szórta a pénzt, rossz társaságba keveredtünk, majd eltanácsoltak: egy halmozottan hátrányos helyzetű iskolás bőrébe bújtunk a szegedi Motiváció Műhely társasjátékának segítségével, és nem éreztük benne jól magunkat. Persze nem is ez a cél. Tovább »

Tanoda nyílt Felsővároson a hátrányos helyzetű tanulókért

2013. október 24., csütörtök · Egy hozzászólás

A Katolikus Ifjúsági és Felnőttképzési Egyesület június elsejével indította el két éves útjára Kerkai Jenő Népi Kulturális Tanoda című projektjét, amely részben uniós finanszírozással jöhetett létre Felsővároson, Gál utca 18. szám alatt. Tovább »

Tavaszt köszöntöttek a szegedi hátrányos helyzetű fiatalok + FOTÓK

2013. március 29., péntek · Hozzászólok

A havas reggel ellenére a szegedi Motiváció Hallgatói Mentorprogram március 22-én tavaszköszöntő bulit szervezett mentoráltjai számára. Capoeira-bemutató, kézműves foglalkozás és cheerleader-fellépés is szerepelt a programok között.
Tovább »

Ötödik tanévét kezdte meg a hallgatói mentorprogram Szegeden

2011. október 4., kedd · Hozzászólok

Az iskolán kívüli foglalkozásokat segítő tanodával is bővül a halmozottan hátrányos helyzetű, többségében cigány tanulók beilleszkedését segítő szegedi hallgatói mentorprogram, amely a 2007-2008-as tanévben indult el, és az ötödik tanévét kezdte meg – jelentette be Solymos László (MSZP) alpolgármester kedden a Tisza-parti városban.
Tovább »

Hátrányos helyzetű gyerekek kapcsolódnak ki a Balatonon

2010. augusztus 5., csütörtök · 2 hozzászólás

szarszo_100805_8 Falat másznak, fürdenek, kirándulnak azok a Csongrád megyei gyerekek, akik a megyei önkormányzat segítségével töltenek egy hetet Balatonszárszón. Immár harmadik éve szerveznek programokat az otthon egyébként nehéz körülmények között élő diákoknak. Sándor Attila alelnök elmondta, évről-évre mintegy 120 gyermek tölt el egy-egy hetet a megyei fenntartású üdülőben.
Tovább »

Humanitárius Karaván a magyar és afrikai hátrányos helyzetű gyermekekért

2009. április 19., vasárnap · Hozzászólok

“Kis ajándék, nagy segítség”: ez a jelszava annak a gyűjtésnek, amelyet sportolók indítottak, hogy támogassák a magyarországi és afrikai rászorulókat. A Humanitárius Karaván elnevezésű rendezvénysorozat négy magyarországi állomásból és egy afrikai túrából áll. A karaván nagykövete Kammerer Zoltán olimpiai bajnok kajakos. Tovább »