Bulvár

„Átváltozás” a TiszapART TV-ben

„Átváltozás” a TiszapART TV-ben

2009. április 1., szerda
„Átváltozás” a TiszapART TV-ben

Új műsorában kilenc hölgy testi-lelki átváltoztatását vállalja fel a TiszapART TV. A vállalkozó kedvű résztvevők öltözködési, viselkedési, életviteli stílusát neves szakértők tanácsai, ötletei formálják majd kilenc hónapon keresztül.

A műsorhoz március 25. és április 3. között várják az átváltozni vágyó hölgyek jelentkezését. A vállalkozó kedvű hölgyektől egy fotót, rövid bemutatkozást és a jelentkezésük néhány mondatos indoklását kérik a szerkesztők a tiszapart@tiszapart.hu címre. A jelentkezés ingyenes.

A már négy éve működő, nonprofit és kulturális jellegű televízió ezúttal tőle szokatlan kezdeményezéssel állt elő: „Átváltozás" című új műsorukban önként jelentkező hölgyek stílus-alakításához nyújtanak segítséget szegedi szakértőik segítségével.

Forró Lajos

stúdióvezető szerint az embereknek a kultúra szó hallatán általában ritkán jut eszébe az öltözködési, viselkedési, test-, vagy szépségkultúra fogalma, holott ezek mind fontos részei mindennapi életünknek. Az új sorozattal azt szeretnék elérni, hogy a mindezen területek jobb megismerése révén alkalmazásuk és hatásuk természetessé váljon, lehetőleg ne csak a kilenc résztvevő, de a nézők többsége számára is.

Erdei Gabriella

, az Átváltozás szerkesztője határozottan az adás általi értékközvetítés mellett állt ki, elutasítva a kezdeményezésben rejlő bulvár-megközelítések lehetőségét. A műsor által nemcsak rövid idő alatt „felturbózott szépségeket szeretnének gyártani", hanem arra törekszenek, hogy tartós, teljes személyiségre ható változásokat idézzenek elő a résztvevőkben. Ehhez olyan szakemberek segítségét kérték, akik szintén garantálják, hogy nem gagyi show-műsor, hanem valóban kulturális értékeket közvetítő sorozat készül majd el. A kiválasztott kilenc (plusz egy tartalék) jelentkező és a felkért szakértők bemutatkozása április 27-én lesz a TiszapART TV-ben, az első adást pedig május 4-én láthatják a nézők. A tervek szerint 2010. januárjáig minden hónap első hétfőjén követhetik majd nyomon a résztvevő hölgyek átváltozását. A jelentkezők közül a felkért szakértők és a szerkesztők együtt fogják kiválasztani azt a tíz szerencsést, aki részt vehet a kilenc hónapon át tartó sorozatban. A szakértők között a jelen lesz a Livello termékek gyártója és forgalmazója, a Szeged Bolero Kft. tulajdonosa,

Csanádi Gáborné

is. A 17 éve működő cég magyar divattervezővel, itthon varrott kis szériás női finomkonfekciókat készít, melyekkel a nők számára kényelmes és elegáns stílusú viseletet biztosít. A cég divattervezője,

Kakusziné Licsicsányi Ilona

elmondta, hogy a műsorban a hölgyeket saját testük és formájuk minél jobb megismerésére szeretnék elvezetni, illetve öltözködési tanácsaikkal a kiemelendő, elrejtendő részletek megtalálását kívánják segíteni. Ötleteikkel igyekeznek a jövőben is alkalmazható praktikákat, kombinálható öltözékeket és kiegészítőket bemutatni.

Batki Péter

mesterfodrász, több nagyszabású bemutatóval és eredményes versennyel a háta mögött vállalta el az Átváltozásban való közreműködést. A személyre szabott, minden részletre odafigyelő módszert képviseli, a hölgyek külsejének teljes körű alakítását (haj, köröm, smink stb.) ő fogja végezni. Az egyéni vonások kitalálása során célja, hogy meg is tanítsa a résztvevőknek, hogyan tudják otthon saját maguk is ugyanezeket a szépítkezési módokat alkalmazni. Bízik benne, hogy olyan jelentkezőket találnak, akik ízlésvilágát maradandó eredménnyel tudják majd formálni: „szeretnénk, ha lenne, akinek meg tudjuk változtatni az életét." Egy orosz eredetű erőnléti programmal igyekszik majd

Varga Tamás

edző a jelentkezőket megismertetni. A „kettlebell" hazánkban még kevéssé ismert, de sokféle fejlesztési lehetőséget magában rejtő edzésmódszere miatt világszerte egyre népszerűbb. A tréner örömmel vette a szerkesztők felkérését, mivel így népszerűsíteni tudja ezt a komplex testedzési rendszert, és emellett olyan fizikai és koncentrációs technikákat mutathat be, melyeket a résztvevők a műsort követően is könnyen tudnak alkalmazni életükben. Bízik benne, hogy segítségével markáns változást érnek majd el a vállalkozó hölgyek.

Juhász Péter

egyetemi tanár, egészségfilozófus és mentálhigiénés személyiségfejlesztő tréner a résztvevők „belső építésével" foglalkozik. Tervei szerint a hölgyek belső harmóniájának megtalálásában igyekszik majd segíteni. Változatos módszereivel a szépség- és az egészségkultúra fontosságát és szemléletét szeretné bevezetni a köztudatba. A különböző szakterületek összehangolását szolgálja

Radics Edit

stíluskommunikátor, aki többek között a női énkép formálásával foglalkozik. A természetes adottságok megőrzése és kihasználása az elsődleges - vallja a szakértő. A stíluskommunikáció elemei - a beszédtechnika, megjelenés, viselkedéskultúra, protokoll stb. - mind az egyén hitelességét szolgálják, ezért kell mindezeket megfelelően fejleszteni. A résztvevőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy milyen céllal jelentkeznek a műsorba, a szakembereknek ennek megvalósításában kell őket segíteni. „Az átváltozás inkább stílusépítés legyen, amivel az adás után is boldogulhatnak a hölgyek." Az Átváltozás műsorban történtekről rendszeresen beszámolunk olvasóinknak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.