Bulvár

Énekelve kívánt boldog születésnapot mindenkinek a villámcsődület

Énekelve kívánt boldog születésnapot mindenkinek a villámcsődület

2008. október 7., kedd
Énekelve kívánt boldog születésnapot mindenkinek a villámcsődület

Fotók: Gémes Sándor - SZEGEDma

Igencsak meglepődtek a szegedi sétálóutca járókelői, amikor szerda délelőtt vagy egy tucatnyi ember elkezdte énekelni a Boldog születésnapot című szám refrénjét.

A fiatalok a "most" vezényszó elhangzás után kezdtek bele a

Halász Judittól

jól ismert Boldog születésnapot című szám refrénjébe. "Boldog, boldog, boldog születésnapot, Kívánjuk, hogy legyen még sok ilyen szép napod!" - szólt a dal. Az énekesek amilyen gyorsan felbukkantak a sétáló utcán, a jókívánságok tolmácsolását követően, olyan hirtelen el is tűntek a helyszínről.

Paku M. Zsófia,

a második szegedi villámcsődület - angol nevén flash mob - szervezője elmondta, a dallal egy barátját szerette volna felköszönteni, aki a Rajnán járó sétahajókon dolgozik, s csak néhány napra tért haza Szegedre. A szervező némileg csalódott volt, hogy csupán tucatnyian gyűltek össze a születésnapi köszöntésre, de a villámcsődületből igyekeznek hagyományt teremteni, hogy később elég legyen az időpontot és a helyszínt elküldeni az önkéntes flash mob fanoknak. Az első szegedi villámcsődületet szeptember elején rendezték, akkor a délutáni napsütésben vezényszóra mintegy félszázan vetődtek hasra és gördültek hátukra és vissza az egyetemi könyvtár melletti park zöld füvén.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.