Sport

Nagy Péter fókuszában a huszadik magyar bajnoki cím

Nagy Péter fókuszában a huszadik magyar bajnoki cím

Tóth Norbert
Szerző: Tóth Norbert
2024. április 23., kedd
Nagy Péter fókuszában a huszadik magyar bajnoki cím

Nagy Péter, a Szegedi Lelkesedés SK súlyemelője sérülés miatt kénytelen volt kihagyni az utolsó, thaiföldi olimpiai kvalifikációs versenyt, így biztossá vált, hogy nyáron nem láthatjuk őt a párizsi olimpián. A sportolóval arról beszélgettünk, hogyan is éli meg, hogy lemarad negyedik olimpiájáról, továbbá mik a céljai az idei évben.

 

A fájdalom még nem szűnt meg

Elárulta Nagy Péter hogyan is érzi magát fizikálisan és lelkileg is:

Fizikálisan még ugyanúgy. A héten voltam már lent edzeni, volt olyan gyakorlat aminél nem éreztem a vállamat, de volta aminél viszont visszajött a fájdalom. Utána kell járni ennek, mert a pihentetés már nem használt, lehet hogy komolyabb probléma is van.
Lelkileg igazából nem nagyon viselt meg a dolog, mert az már látszódott Thaiföld előtt is, hogy a kvalifikáció nem lesz meg, és már csak a csodában bízhat az ember, úgy hogy erre az ember már fel volt készülve. Csak egy jó versenyzéssel szerettem volna elbúcsúztatni ezt a kvalifikációs időszakot.

Azt a kérdéskört is feszegettük, hogy vajon a 38 éves súlyemelő teste mennyire, vagy meddig bírja még az élsportot. Mennyiben függnek össze a sérülések és az életkor.

Már mindez átfutott az agyamon, ez valós is. A térdeim is valószínűleg kivannak, a vállaim is, a könyökeim is, az élsport már nem az egészségről szól. Én azt gondolom adtam "elég szépet" a testemnek. Csak örülni tudok, hogy eddig kihúztam komolyabb sérülés nélkül. Lassan itt van a vég, ezt be kell látni. Kacsingatok már a civil élet felé, de ezt az évet még végig akarom csinálni

- mondta Nagy Péter.

 

Mire lett volna képes egy egészséges Nagy Péter?

Én azt gondolom, hogy egy 390-400 körüli eredmény lett volna számomra a realitás

- kezdte válaszát a szegedi sportoló, aki hozzátette, hogy az időközben érkező sérülések, fájdalmak miatt edzéseket kellett kihagyni, ami rányomta a bélyegét az eredményre is.

Azt is érdemes kiemelni, hogy kevesebb kvótát is osztottak, ami nagyon megnehezítette a sportolók dolgát.

 

Huszadik magyar bajnoki címére készül Nagy Péter

Nagy Péter elmondta, hogy innentől a sérülés függvényében alakul a versenynaptár: egy spanyol versenyt már lemondott, a júliusi kérdéses továbbra is. A magyar bajnokságot megelőzően ősszel még lesz jelenése Spanyolországban. Egyelőre nem tudni, hogy a bahreini világbajnokságra viszi-e őt a szövetség.

Huszadik alkalommal lehetne magyar bajnok a Szegedi Lelkesedés SK sportolója, ami egy szép kerek szám lenne:

Mostmár tényleg csak az motivál engem is, hogy meglegyen.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.